Fundaţia Orange a donat Centrului de Sănătate din Limbenii-Vechi echipament medical modern

Fundaţia Orange a făcut o donaţie de echipament medical modern pentru pregătirea hemorogramei, Centrului de Sănătate din Limbenii - Vechi, raionul Glodeni.
Fundaţia Orange a donat Centrului de Sănătate din Limbenii-Vechi echipament medical modern
(Foto: Fundația Orange)

Vladimir Calmaţui, directorul Centrului de Sănătate, a declarat în cadrul evenimentului că „până acum, Centru de Sănătate nou format, nu dispunea de un laborator de efectuare a analizelor și de fiecare dată pacientul era nevoit să plece la Glodeni pentru aceasta. Datorită Fundaţiei Orange, acum avem un analizator hematologic pentru pregătirea hemogramei. Acest aparat este unul modern, care face analiza în câteva minute, oferindu-ne o claritate exactă a analizei sângelui”.   

La rândul său, Liudmila Climoc, director general Orange Moldova, membru al Consiliului Fundaţiei Orange și-a exprimat speranța că utilajul medical va fi de un real folos pentru locuitorii din satele Limbenii- Vechi, Ustia şi Limbenii-Noi. ”Prin intermediul acestui proiect, Fundați Orange și-a propus să contribuie la facilitarea accesului persoanelor defavorizate din regiunile rurale ale ţării la servicii medicale de calitate”, a menționat Liudmila Climoc.  

Valeriu Bandalac, primarul satului Limbenii-Vechi a ținut să mulțumescă Funadația Orange pentru sprijinul acordat. ”Suntem recunoscători acestor persoane cu suflet mare, care fac parte din marea familie Orange. Ei sunt cei care se gândesc şi la cetăţeanul de rând”, a remarcat primarul satului. 

Centrul de Sănătate din Limbenii-Vechi, raionul Glodeni, deserveşte locuitorii satelor Ustia, Limbenii-Vechi şi Limbenii-Noi, în total 5020 de persoane. În fiecare zi la Centrul de Sănătate primesc consultaţii medicale şi îşi fac analizele circa 60-70 de persoane din cele trei localităţi.   

Fundaţia Orange Moldova este parte a reţelei Fundaţiei Orange care activează în mai multe ţări ale lumii şi îşi propune să contribuie la soluţionarea problemelor sociale în 3 domenii-cheie: sănătate şi persoane cu dizabilităţi, educaţie şi cultură.  

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub