Frumusețea tridimensională în domeniul chirurgiei plastice

Probabil că vă întrebați cum veți arăta după o intervenţie chirurgicală plastică? Pentru satisfacerea curiozității dumneavoastră, răspunsul este camuflat în tehnica imagistică tridimensională folosită în chirurgia plastică facială.

Frumusețea tridimensională în domeniul chirurgiei plastice
(Foto: Acibadem)

Tehnica de imagistică tridimensională (3D), care a deschis noi posibilităţi de explorare pentru chirurgii plasticieni, de asemenea oferă pacienților supuși procedurilor chirurgicale o perspectivă de ansamblu asupra rezultatului. Profesorul Halil İbrahim Canter, specialist în Chirurgia estetică, plastică și reconstructivă la Spitalul Acıbadem Bakırköy, ne-a împărtășit detaliile cu privire la imagistica 3D facială, tehnică cu multe avantaje atunci când vine vorba de atingerea scopului dorit.

Ce fel de tehnologie este imagistica tridimensională (3D)?

Fețele umane au o structură anatomică foarte complexă. Atunci când intervenția chirurgicală este planificată pe baza evaluării unei singure fotografii sau a unui examen fizic, există întotdeauna o marjă de eroare. În plus, este esențial pentru noi să asigurăm pacienții cu traume recuperarea pe cât posibil a aspectului anterior, precum și să urmărim schimbările care apar în timpul procedurilor privind pacienții tratați exclusiv din motive cosmetice și replanificarea procedurii în conformitate cu evoluția operației și a pacientului. Prin urmare, documentația inițială este extrem de importantă. Prin intermediul tehnologiilor avansate, acum putem obține imagini prin combinarea imaginilor ale țesuturilor moi și contururilor osoase furnizate de Tomograful computerizat 3D cu fotografiile furnizate de camerele 3D. Utilizăm aceste imagini în procesul de planificare și execuție al intervenției chirurgicale.

De când a fost folosită această tehnologie?

Tehnologia computer tomograf (CT) tridimensională (3D) există de mulți ani, însă randamentul ei se schimbă continuu. Am început să folosesc un sistem cu această tehnologie în 2005. În acele vremuri, am folosit a 7 versiune a sistemului; acum avem versiunea 16. Capacitățile tehnologiei se bazează pe dovezi științifice solide și acestea continuă să contribuie la randamentul tehnologiei. Prin urmare, încrederea noastră în 3D CT crește cu fiecare zi.

Ce avantaje are tehnologia de imagistică tridimensională (3D)?

Imagistica tridimensională (3D) în chirurgia plastică facială nu este utilizată doar în scopul de documentare a pacienților. În prezent, este posibil planificarea intervențiilor chirurgicale într-un mod îmbunătățit prin utilizarea imaginilor 3D digitale menționate și a diferitelor interfețe de program. Progresele recente au condiționat lansarea imprimantelor 3D. Imprimantele 3D în titan de pe piață pot creea modele solide ale țesuturilor pacientului și oferă posibilitatea efectuării inciziilor pe acest modele care trebuie realizate în timpul intervenţiei chirurgicale. De asemenea, imprimantele oferă posibilitate pentru chirurgi de a crea proteze de fixare 3D și modele de tăieturi 3D personalizate, care sunt folosite pentru a menține oasele pacienților la locul potrivit în timpul intervenției chirurgicale și pentru a simula tăieturile osoase care trebuie efectuate înainte de operație. Implanturile osoase care sunt destinate să asigure conturul de suprafață în scopuri cosmetice pot fi, de asemenea, planificate și produse în prealabil. Cu alte cuvinte, aceste tehnologii asigură ca nimic să nu fie lăsat la întâmplare. În acest fel, chirurgii fac măsurări matematice exacte în timpul planificării preoperatorii și efectuează intervenții chirurgicale la fel de precis cum a fost planificat.

“Deoarece sistemele de imagistica 3D asigură ca procedurile considerate "imposibile" sau "ineficiente" să fie realizate minunat, ele joacă un rol major în operațiile cosmetice si reconstructive. Aceste sisteme sunt acum printre elementele de neînlocuit în chirurgia facială."Continuare și mai multe detalii pe www.acibadem.md. 

Mai multe detalii și infomații pe www.acibadem.md.

Dacă  confruntați cu o problemă de sănătate și aveți nevoie de un tratament complex sau o opinie medicală - contactați Reprezentanța Acibadem în Republica Moldova:

Tel: 060 999 144 / 022 876 568
Str. București 79/11, MunChișinău

FB.com/AcibademMoldova

www.acibadem.md

P. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub