(foto/video) Eveniment mai puțin obișnuit în țară: Peste Taraclia s-a așternut zăpadă galbenă

Peste Taraclia s-a așternut zăpadă galbenă. Asta după ce rafalele din Sahara au amestecat norii unui front atmosferic cu praf şi nisip, au parcurs kilometri distanță şi apoi au adus ninsoarea colorată în Republica Moldova.

Oricât de ciudat ar suna, este posibil ca în următoarele zile zăpada căzuta în Republica Moldova să capete o nuanţă uşoară de portocaliu.

Acest fenomen este provocat de un ciclon care poate aduce în ţara noastră praf saharian din Africa.

Fenomen asemănător ar putea fi întâlnit și în România zilele acestea, iar în Grecia, pe insula Creta praful portocaliu a acoperit totul.

"Pe nordul, centrul Europei este un aer foarte rece. Din Marea Mediterană ar veni un aer mai cald şi umed, dar întâlnind acest aer rece, precipitaţiile nu sunt sub formă de ploaie, ci sub formă de ninsoare. Acel ciclon foarte activ este un vârtej care absoarbe aerul de prin împrejurimi şi îl ridică în atmosferă şi poate să absoarbă şi un aer din nordul Africii, un praf saharian, care poate să ajungă până la nivelul norilor sau în nori şi prin precipitare acel aer saharian poate să dea o nuanţă de culoare stratului de zăpadă", a precizat un meteorolog român pentru ziare.com.

UNIMEDIA amintește că la această oră, în zonele centrul și sudul țării ninge abundent, iar serviciul hidrometeorologic a anunțat cod galben și se prevăd ninsori puternice, pe jumătatea din teritoriul de sud al țării.

Pe întreg teritoriul țării temperatura medie se va menține scăzută cu 6-8°C față de normele climatologice.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub