(foto/video) Cu mult fast și voie bună: Cum a fost sărbătorită Ziua Națională a Rusiei în Ceadîr-Lunga și Tiraspol

Cu mult fast și voie bună s-a sărbătorit astăzi Ziua Națională a Rusiei în satul Ceadîr-Lunga și Tiraspol. Zeci de localnici au ieșit să serbeze ziua unui stat pentru a-și exprima „Respectul față de Rusia”.

(foto/video) Cu mult fast și voie bună: Cum a fost sărbătorită Ziua Națională a Rusiei în Ceadîr-Lunga și Tiraspol
(Foto: novostipmr.com)

În localitatea Ceadîr-Lunga circa 30 de automobile, înarmate cu drapelul Federației Ruse și a Republicii Moldova, au mărșăluit pe drumurile orașului.

„Ne unește cu Rusia un mare trecut istoric. 200 de ani am trăit într-un stat integru. Dar nu este vorba doar de o istorie comună, noi vorbim într-o limbă, împărtășim aceiași credință și avem o cultură comună”, a declarat deputatul din PSRM, Fiodor Gagauz, care este și organizator a marșului auto, pentru gagauzinfo.                          

În timp ce în Ceadîr-Lunga automobiliștii mărșăluiau cu drapelul rusesc, conducerea din Tiraspol a organizat un marș măreț intitulat „Rusia în inima mea”.

„Pacificatorii de astăzi cu mândrie continuă tradițiile glorioase ale războinicilor ruși. Ne amintim cu recunoștință succesul și războiul Imperiului Rus și al Uniunii Sovietice și actualilor pacificatori. Din numele întregului popor din Tiraspol, vreau să doresc poporului din Federația Rusă și conducerii țării, pace, bunăstare și prosperitate”, a declarat așa zisul lider al Tiraspolului, Vadim Krasnoselki, scrie novostipmr.

UNIMEDIA amintește că dis-de-dimineață, președintele Igor Dodon a ținut să scrie un mesaj de felicitare în cinstea Zilei Naționale a Rusiei. În acest sens, dânsul a ținut să menționeze faptul că Rusia a fost timp de secole un partener strategic foarte important al Republicii Moldova.

De asemenea mai mulți cetățeni în frunte cu președintele ODIP, Vlad Bilețchi, au organizat astăzi un flashmob în fața ambasadei Federaţiei Ruse cu genericul „La mulți ani! Plecați acasă!”. În acest sens au încercat să reflecte indignarea față de armata rusă care se află pe teritoriul Republicii Moldova.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub