(foto/video) Atmosferă deosebită în „Orășelul European” creată de bucatele tradiționale europene, muzică și dans

Grădina Publică Ștefan cel Mare din capitală s-a transformat, astăzi, într-o adevărată bucătărie europeană. Zeci de oameni s-au adunat pentru a degusta din cele mai alese și specifice bucate. Pe lângă acestea, vizitatorii pot descoperi cultura, tradițiile, dar și valorile țărilor din Uniunea Europeană.

O noă ediție a „Orășelului European” ce oferă vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de cultura și bucătăria europeană și nu numai, prin intermediul prezenței Ambasadelor Statelor Membre UE și a țărilor partenere.

Startul acestei ediții a fost dat de ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău ,Peter Michalko. Dânsul a declarat că relația UE cu Republica Moldova a ajuns la un grad înalt de profunzime.

Pub

Pe parcursul zilei, publicul a avut ocazia să participe la o serie de activități menite să ofere o imagine de ansamblu a diversității culturale europene, cu filme europene și spectacole de muzică clasică și jazz.

Unii susțin că Republica Moldova este aproape de UE, alții au afirmat că mai are mult de muncit, iar schimbarea începe de la fiecare cetățean în parte.

„Fiecare încearcă să prezinte câte o parte din bogăția culinară, culturală, tradiții și obiceiuri, dar cert este că toți suntem uniți aici în jurul acelorași valori”, a declarat a ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ionița.

 „Atât Moldova cât și Ucraina împărtășesc cele mai primordiale principii și criterii pe care le respectă și UE”, a spus ambasadorul Ucrainei, Ivan Hnatyshyn.

La eveniment a fost prezent și președintele Parlamentului, Andrian Candu, care alături de alți oficiali a efectuat un tur prin „Orășelul European”.

„Foarte bun cașcavalul moldovenesc cu tehnologii franceze. Are usturoi, pătrunjel, piper, nucă și busuioc e ceva de viitor. Înțeleg că afacerea abia a început, de aceea să le fie într-un ceas bun”, a declarat Candu.

Bucate tradiționale europene, muzică și dans, toate au făcut atmosfera de aici una deosebită, iar cei care nu au reușit să viziteze „Orășelul European” o pot face și mâine.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub