(foto/video/update) Ilan Șor a declarat la protest că după parlamentare în locul sediilor PAS și Platforma DA va construi magazine sociale

(update) La finalul mitingului, organizatorii au lăsate pancarte la sediile PAS și PPDA, pe care este inscripționat că în acel loc va fi deschis un magazin social, după alegerile parlamentare.

Potrivit organizatorilor protestului, la manifestație au participat circa zece mii de oameni.

(foto/video/update) Ilan Șor a declarat la protest că după parlamentare în locul sediilor PAS și Platforma DA va construi magazine sociale
(Foto: UNIMEDIA)

 

Pub

 

(update) La sediul partidului PPDA, manifestanții scandează "Jos Năstase și Sandu". "El a câștigat pentru că noi am fost eliminați", a declarat Ilan Șor, referindu-se la alegerile de primar al capitalei. La microfon a ieșit și Reghina Apostolova, candidatul partidului Șor la șefia capitalei. Aceasta a acuzat-o pe Maia Sandu de închiderea mai multor școli din țară.

(update) Manifestanții cânta piesa „Katiușa”.

(update) Traficul pe strada Mateevici și unele străzi adiacente este blocat, din cauza protestului.

(update) Câteva zeci de polițiști au fost dislocați pentru a supraveghea protestul, la care participă câteva sute de persoane.

(update) Protestarii au mărșăluit până la sediul partidului PAS și scandează "Jos Maia Sandu". "Ați văzut oameni normali care încearcă să ia pâinea de la oameni? Ei vor doar profit. Nu le vom permite să ia de la oameni", a declarat Ilan Șor.

"Vom lupta așa cum am făcut-o în Jora de Mijloc, până la ultima picătură de sânge", a spus și Marina Tauber.

Susținătorii partidului Șor au organizat un protest cu genericul „Jos mâinile de pe magazinele sociale”. Manifestanții au blocat strada Alexei Mateevici din capitală. La miting este prezent și președintele partidului, Ilan Șor și primarul din Jora de Mijloc, Marina Tauber.

Recent, Ilan Șor a anunțat că va organiza proteste împotriva celor care se opun magazinelor sociale. Anunțul a fost făcut după propunerea deputaților Partidului Liberal Democrat de a audia conducerea CNA cu privire la magazinele sociale, care, potrivit lor, ar putea influența alegerile parlamentare următoare și ar duce la fraudarea acestora.

Primarul de Orhei susține că magazinele sociale vin în avantajul cetățeanului, iar cei care se opun acestora, se opun de fapt, bunăstării oamenilor. 

La scurt timp după manifestația simpatizanților lui Ilan Șor, expertul Denis Cenușă, din cadrul Expert-Grup, a comentat protestul:

"Despre protestele lui Ilan Șhor:

Declanșarea unor proteste politice împotriva opoziției extra-parlamentare, care nu participă deloc la luarea deciziilor în stat, sunt lipsite de orice logică, dar nu și de sens. 

Ilan Șhor și partidul său, botezat după el, înțelege foarte bine că protestele împotriva PAS și Platforma DA sunt o soluție pentru a acumula vizibilitate și a identifica electorat nou. 

1. Activismul politic a lui Șhor demonstrează o dorință vădită a acestuia de a ajunge în parlament după viitoarele alegeri parlamentare. Prezența în Parlament i-ar oferi pe lângă imunitate și impunitate, la fel, și noi oportunități de afaceri.

2. Acțiunile lui Șhor favorizează Partidul Democrat, care are nevoie de cât mai multe surse de distracție a publicului de la protestele anti-guvernamentale desfășurate de către opoziția extra-parlamentară.(...)”

La protest se află și jurnalistul Andrei Bolocan, care a făcut un live pe Facebook.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub