(foto/video) Ploaia torențială transformă străzile din capitală în adevărate râuri

Vremea rea își lasă urme deja. Ploile însoțite de vânt puternic și descărcări electrice transformă străzile capitalei în adevarate râuri. Conform informației IGSU, pe străzile Muncești, Albișoara, Sculeni și șoseaua Balcani s-a acumulat apă, iar mai multe mașini rămân blocate.

Salvatorii au intervenit pe str. Ialoveni  din municipiul Chișinău, unde într-un mijloc de transport au rămas blocați patru oamnei, inclusiv trei copii. Ajunși la fața locului pompierii au reușit să scoată minorii și să-i adăpostească într-un loc sigur.

De salvatori a fost nevoie și în orașul Comrat unde angajații IGSU au intervenit pentru pomparea apei din trei gospodării particulare. 

(foto/video) Ploaia torențială transformă străzile din capitală în adevărate râuri

 

Potrivit informației operative pe străzile Muncești, Albișoara, Sculeni și șoseaua Balcani din municipiul Chișinău s-a acumulat apă în urma precipitațiilor abundente. În urma ploilor nu au fost raportate victime. 

Conform informației IGSU. în servantul de luptă sunt pregătiți pentru intervenție 356 de salvatori și pompieri cu 125 autospeciale de intervenție. 

Oamenii sunt îndemnați să nu păresească locuințele și să se adăpostească pe parcursul precipitațiilor. În caz de situații de risc persoanele pot apela pentru a cere  ajutor la Serviciul 112.

UNIMEDIA amintește faptul că Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat Cod Galben de schimbare bruscă a vremii, care va fi valabil în perioada 22 – 23 iunie. Începând de astăzi vor cădea averse cu descărcări electrice, izolat puternice (20-25 l/m2), cu grindină și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie de până la 15-20 m/s.

Pub