(foto/video) Ministrul Justiției schimbă macazul: Moldovenii au un nivel de încredere în justiție mai mare, decât lituanienii

După ce acum o lună în cadrul unei emisiuni televizate, ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, declara că moldovenii ar avea un nivel mai mare de încredere în justiție, decât lituanienii în justiția lor, acum se pare că ministrul schimbă macazul.

(foto/video) Ministrul Justiției schimbă macazul: Moldovenii au un nivel de încredere în justiție mai mare, decât lituanienii
(Foto: UNIMEDIA)

Întrebat de către prezentatorul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, Vasile Munteanu, despre afirmațiile făcute anterior, Vladimir Cebotari, s-a încurcat în declarații.

„Ați menționat că justiția noastră la capitolul încredere poate fi echivalată cu nivelul pe care-l au lituanienii în justiția lor. Datele prezentate de Eurobarometru, arată că 46-47 la sută dintre respondenții din Lituania au încredere în justiția lor”, a remarcat jurnalistul.

Pub

„Da este adevărat, ei au un nivel de încredere chiar și mai scăzut. Ridicați sondajele, eu am discuții și cu colegii, Lituania sau Letonia, poate dvs. ați încurcat țările sau poate eu le-am încurcat, dar una din ele are un nivel mai redus de încredere decât al nostru, a menționat ministrul.

Noi am studiat cel mai reprezentativ sondaj la nivelul Uniunii Europene. Astfel, datele Eurobarometrului, realizat în mai curent, arată că 47% la sută din cetățenii lituanieni au încredere în justiția din țara lor, iar cetățenii letoni - 41%.

Situația în Republica Moldova este întru totul cu alta. Rezultatele Barometrului Opiniei Publice din aprilie 2017, arată că doar 2% din cetățeni au afirmat că ar avea mare încredere în justiție, iar 22% au o oarecare încredere. În schimb, peste 70% din respondenți au spus că nu au încredere în justiția moldovenească. 

Rezultatele Eurobarometrului le puteți vedea aici.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub