(foto/video) La Chişinău a avut loc competiţia de barmani Hennessy Bartenders Competition 2018

Pe 16 mai s-a desfăşurat finala concursului de bartending Hennessy Bartenders Competition, în urma căreia au fost desemnaţi cei mai buni barmani din ţară.

(foto/video) La Chişinău a avut loc competiţia de barmani Hennessy Bartenders Competition 2018
(Foto: Hennessy Bartenders Competition)

Concursul a fost destinat barmanilor profesionişti de top din industria ospitalităţii, sub patronajul Casei franţuzeşti de coniacuri Hennessy. Premiul mare este o călătorie exclusivistă în Franţa, regiunile Cognac şi Champagne, la reşedinţa Casei Hennessy şi Moёt&Chandon.  

Participanţii s-au întrecut în două probe: “Homework” şi „Fantasy”. Prima rundă a presupus pregătirea unui cocktail pe baza reţetei proprii şi prezentarea legendei sale în faţa publicului. Esenţiale pentru juriu au fost atât aspectul băuturii, aroma şi gustul, dar şi carisma autorului. 

În runda a doua, participanţii au primit “cutii negre” cu câte un set de ingrediente, din care ei au trebuit să inventeze o băutură timp de 15 minute. 

Verdictul final a fost dat de două echipe de juraţi: unul tehnic, care a analizat metoda preparării şi tehnica lucrului, şi echipa juraţilor de degustare, care a inclus 2 barmani de top din Moscova: Max Bradarsky şi Andrei Poisik. 

Premiul mare a fost câştigat de Iurie Chiselari, barman la Sensi Bar & Cafe, care în scurt timp va vizita domeniile Moёt&Hennessy. 

Organizatorul concursului este UB FB Trade Group, importatorul şi distribuitorul oficial Hennessy în Moldova. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub