(foto/video) Basarabeanca stabilită la Roma care gestionează propria afacere de 13 ani

Elena Cîrlig, originară din satul Chircăiești, raionul Căușeni, de profesie inginer tehnolog în industria de confecții, este stabilită la Roma de 19 ani. Viața în Moldova nu i-a fost ușoară, mai ales că a lucrat la fabrica de confecții din Tiraspol și era în permanență amenințată, pentru că nu se supunea regimului de acolo. 

(foto/video) Basarabeanca stabilită la Roma care gestionează propria afacere de 13 ani
Elena Cîrlig (elenarobu.md)

Alungată de sărăcia din Moldova, ca și alți zeci de mii de conaționali de-ai noștri, Elena Cârlig a găsit refugiul în Italia, la Roma, unde de 13 ani gestionează propria afacere. Este vorba despre un atelier de croitorie și o curățătorie de haine.

”Când am venit în Italia, în 1998 m-am înregistrat la Caritas, pentru că așa este practica, ca să fii ajutat să îți găsești de lucru. De asemenea, Caritas îți oferă mâncare și strictul necesar. Am îndeplinit un formular despre mine, ce am lucrat în Moldova. Iar peste câțiva ani, adică în 2004 am fost chemată la Caritas ca să fiu anunțată că mi se propune un credit de 15.000 euro de la fundația „Risorsa Donna” care activează pentru ca femeile migrante să se integreze în societatea italiană”, a povestit reprezentanta din diasporă.

Pub

Între altele, Elena Cîrlig povestește cum a fost amenințată în anii '90 de către regimul de la Tiraspol.

Cum a reușit basarabeanca să pună pe picioare afacerea și în ce condiții l-a cunoscut pe președintele italian Giorgio Napolitano vedeți în continuare pe blogul elenarobu.md.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub