(foto/update) Cutremur la granița dintre Irak și Iran. Numărul victimelor crește: 335 de persoane au murit, iar circa 4000 sunt rănite

(update 11:07) La ora actuală, numărul de morți este de 335 de persoane, iar alte 4000 sunt rănite. Potrivit BBC, circa 70 de mii de oameni au avut nevoie de adăpost după cutremurul devastator, a cărui focar a fost depistat pe partea irakiană.

(update) Numărul de morți a crecut la 207 persoane, iar circa 2500 de oameni sunt răniți, transmite BBC. Majoritatea celor decedați sunt din provinicia vestică Kermanshah din Iran. 

Un cutremur puternic cu magnitudinea 7,3 produs în Irak, duminică seară, a lăsat în urmă peste 145 de morţi şi multă panică, scrie digi24.ro.

(foto/update) Cutremur la granița dintre Irak și Iran. Numărul victimelor crește: 335 de persoane au murit, iar circa 4000 sunt rănite
(Foto: cnn.com)

Tragedia a avut loc în zona de graniţă dintre Irak şi Iran. O agenţie locală de ştiri spune şi că sunt aproape o mie de răniţi.

Seismul a avut loc pe partea irakiană, la o adâncime de 23 de kilometri, potrivit USGS, şi a scos din case mii de oameni.

Pub

Cel puţin 150 de persoane au fost rănite şi mai multe clădiri s-au prăbuşit, dar până în acest moment nu se ştie cu exactitate cât de mari sunt pagubele materiale.

Alimentarea cu electricitate pe o rază de zeci de kilometri a fost întreruptă, în urmă mişcării telurice.

Cutremurul s-a resimţit în mare parte din teritoriile irakian şi iranian, dar şi în Turcia şi Kuweit.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub