Citește toate știrile la acest subiect

(foto) Unirea românilor de pe ambele maluri ale Prutului: Comuna Corbi, Baimaclia și raionul Căușeni au semnat declarația de Unire

În anul Centenarului, o declarație simbolică de Unire cu Republica Moldova a fost semnată de comuna Corbi, județul Argeș, comuna Baimaclia din România împreună cu raionul Căușeni din Republica Moldova.

(foto) Unirea românilor de pe ambele maluri ale Prutului: Comuna Corbi, Baimaclia și raionul Căușeni au semnat declarația de Unire
(Foto: UNIMEDIA)

„Procesul de unificare al R. Moldova cu România a intrat într-o noua etapa. Ieri am asistat la o premiera: consiliile locale din doua localități au votat împreuna Unirea.

Primarul și consiliul local din comuna Corbi, județul Argeș a invitat Consiliul local si Primarul comunei Baimaclia, raionul Căușeni din R. Moldova, la o acțiune coman unde s-a votat pentru Unirea romanilor de pe ambele maluri ale Prutului într-un singur stat.

Felicitări, domnilor primari Anatol Doibani și Virgil Baciu pentru curaj și reușită acestei premiere” a scris deputatul Eugen Tomac care a fost prezent la eveniment, pe pagina sa de facebook.

UNIMEDIA amintește că peste 120 de reprezentanți ai administrației locale din Republica Moldova care au semnat Declarațiile de Unire cu România au început de duminică seria de consultări cu partidele politice de la București pe tema soluției pentru Republica Moldova. Astfel, primari și consilieri care și-au exprimat dorința de reîntregire cu România prin votul majoritar în Consiliile Locale au avut în Capitală întrevederi cu conducerea partidelor politice.

De asemenea alături de localitățile semnatare din țară s-a alăturat și diaspora din Uniunea Europeană. Este vorba despre cetățenii moldoveni din Londra, Parma, Roma și Belgia. Anterior, au votat și cei din Paris.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub