(foto) Un an cu Igor Dodon, în viziunea socialiștilor: „Anul care a trecut a demonstrat că alegerea poporului a fost una corectă”

Acum un an, Igor Dodon a devenit Președintele Republicii Moldova. Pe 13 noiembrie a avut loc turul doi al alegerilor prezidențiale, iar socialistul Igor Dodon a fost votat de 51% din alegători, întrecând-o pe contracandidata Maia Sandu.

(foto) Un an cu Igor Dodon, în viziunea socialiștilor: „Anul care a trecut a demonstrat că alegerea poporului a fost una corectă”
(Foto: UNIMEDIA)

Lăsând modestia la o parte, PSRM, partidul a cărui președinte era Igor Dodon, face totalurile după un an de activitate:

"Anul care a trecut a demonstrat că alegerea poporului a fost una corectă. Căci Igor Dodon, din funcţia sa de Președinte al Republicii Moldova, a stopat numeroase derapaje și a blocat multe legi ale guvernării cu profund caracter antipopular; a reușit să reanimeze relațiile tradiționale de prietenie și de colaborare cu partenerii noștri din Est; a lichidat barajele ce împiedicau exporturile moldovenești în Federația Rusă; a soluționat multe probleme cu care se confruntau cetățenii noștri aflați la muncă în  Rusia; a reușit restabilirea prestigiului instituției prezidențiale în societate și a încrederii oamenilor în această instituție importantă în stat; a reușit să creeze un echilibru în viața politică din Republica Moldova - instituția prezidențială de fiecare dată a intervenit prompt atunci  cînd s-a încercat bulversarea și divizarea societății, utilizând principii false și periculoase, care, concomitent, ar fi dinamitat situația politică țară", se scrie în comunicatul partidului.

Pub

PSRM mai scrie că de-a lungul anului, multe inițiative ale președintelui "au fost zădărnicite de guvernare și de așa-zisa opoziție pro-europeană".

"Am fost cu toții martori ai încercărilor disperate ale guvernării de a diminua rolul șefului statului în politica externă, de a-l obliga pe Președinte să promulge legi cu un caracter vădit antipopular, de a înlătura Președinția din procesul decizional privind detașarea contingentelor militare la exerciții, aplicații, misiuni peste hotare și de numire în funcție a ministrului Apărării, de a bloca activitatea Consiliului Suprem de Securitate - instrument de lucru extrem de important în activitatea Președintelui Republicii Moldova etc.", mai trasmite PSRM.

Partidul anunță că este în plină campanie de colectare a semnăturilor pentru susținerea ideii de trecere la forma prezidențială de guvernare.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub