Citește toate știrile la acest subiect

(foto) Tramvaiul Centenarului a fost lansat la Iași. Cum arată acesta pe străzile fostei capitale a României

„Tramvaiul Centenarului - Iași, capitala renașterii naționale” a fost lansat ieri cu mult fast la Iași, România. Frumos pictat, tramvaiul a fost pus în circulație pe străzile orașului.

(foto) Tramvaiul Centenarului a fost lansat la Iași. Cum arată acesta pe străzile fostei capitale a României
(Foto: Facebook / Asociația Pasionaților de Transport Public Tramclub Iași)

Evenimentul a inclus două momente artistice susținute de Fanfara Brigadei 15 Mecanizată „Podu înalt” și de actorii Ateneului din Iași, în rolurile Reginei Maria și a Regelui Ferdinand.

„Cu un discurs a venit primarul de Iași, Mihai Chirica, urmat de o scurtă prezentare a celor mai importante momente istorice din perioada 1916-1918 la Iași susținută de profesorul Daniel Șandru. În a doua jumătate a programului au fost prezentate scenele tematice realizate pe tramvai, elementele grafice imprimate pe tapițerie și galeria interioară cu rol educațional”, anunță Asociația Pasionaților de Transport Public Tramclub Iași, care sunt și autorii proiectului.

Pub

De asemenea, a avut loc și premierea tinerilor artiști care au participat. Menționăm că două tinere din Republica Moldova, studente la Iași, au luat parte la decorarea tramvaiului. Este vorba de Elena Ciobanu, din Telenești, și Ludmila Grigoruță, din Orhei.
 Fotografia postată de Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub Iaşi.Fotografia postată de Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub Iaşi.Fotografia postată de Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub Iaşi.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub