(foto) Sportivii moldoveni au ajuns în Satul Olimpic, în PyeongChang: A fost deja arborat drapelul Republicii Moldova

Majoritatea sportivilor din cele 92 de țări participante au sosit deja în Satul Olimpic din orașul PyeongChang, pentru Jocurile Olimpice de iarnă, care vor avea loc în perioada 9-25 februarie.

(foto) Sportivii moldoveni au ajuns în Satul Olimpic, în PyeongChang: A fost deja arborat drapelul Republicii Moldova
(Foto: olympic.md)

În Satul Olimpic sunt 9 clădiri, cu 922 de apartamente. Sportivii moldoveni Cristopher Hoerl și Nicolae Gaiduc, respectiv antrenorii Hans Frick și Nadejda Bria vor locui pe durata Olimpiadei în clădirea 108.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din PyeongChang va avea loc pe 9 februarie. Pe data de 6 februarie au fost arborate drapelurile Republicii Moldova și Germaniei.

Pub

La Jocurile Olimpice participă și o moldoveancă în calitate de volunar, Cătălina Bojescu. Tânăra este voluntar pentru a doua oară la o ediție a Jocurilor Olimpice.

”Au fost o mulțime de emoții de tot soiul. Dar în primul rând emoții pozitive, emoții care îți conferă o căldură interioară la temperaturi joase de cel puțin -14 grade Celsius. Show-ul animat, cu elemente tradiționale coreene, a adus mulțimea din echipele prezente într-o euforie de dans ritmat. Sper că am reușit să vă aduc pentru o clipă până în pragul Jocurilor din PyeongChang”, spune Cătălina.

Gazda Olimpiadei de iarnă din acest an se bucură de o localizare absolut spectaculoasă, scrie portalul Comitetului Național Olimpic și Sportiv.

Orașul PyeongChang este considerat o alternativă interesantă nu doar pentru susținătorii sportivilor, ci și pentru turiști.

Cine ajunge în ”Țara dimineților liniștite”, cum mai este supranumită Coreea de Sud, nu poate rata orașul PyeongChang și împrejurimile sale. Se va descoperi un teritoriu cu prevalență muntos, împânzit de parcuri naturale. Publicul are ocazia să viziteze zone de-a dreptul incredibile, cum ar fi munții Taebaek, Seoraksan sau Odaesan. De asemenea, se merită de vizitat Parcul Național Odaesan, cunoscut pentru vârfurile Birobong (1.563 metri) și Horyeongbong (1.561 metri).

PyeongChang se află în provincia Gangwon-do, în imediata vecinatăte a munților Taebaek, la o altitudine de 700 de metri față de nivelul apei. Districtul numără peste 43.000 de locuitori și se întinde pe o suprafață de 1.464 km pătrați. Este amplasat pe direcție estică față de capitala Seul, la 180 de kilometri depărtare.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub