(foto) Premieră pentru R. Moldova. O moldoveancă a devenit președinta Comisiei pentru Femeile Antreprenoare din cadrul JEUNE

Moldoveanca Alexandrina Robu a fost aleasă președinta Comisiei pentru Femeile Antreprenoare din cadrul Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători (JEUNE), în cadrul alegerilor din 18 noiembrie curent, când Uniunea Europeană a Tinerilor Antreprenori și-a ales noua conducere pentru perioada 2017-2020, la Budapesta.

(foto) Premieră pentru R. Moldova. O moldoveancă a devenit președinta Comisiei pentru Femeile Antreprenoare din cadrul JEUNE
(Foto: elenarobu.md)

Este pentru prima dată în conducerea celei mai mari organizații de tineri antreprenori din Europa a fost aleasă o moldoveancă. Alexandrina Robu, lobbystă în Bruxelles și reprezentanta mai multor organizații de tineret din Republica Moldova, va reprezenta Moldova în calitate de președintă a Comisiei pentru Femeile Antreprenoare, a scris jurnalista Elena Robu pe blogul său.

Pub

În urma alegerilor desfășurate în Ungaria, Conducerea JEUNE are următoarea structură pentru viitorii trei ani:
Președinte: Andrea Gelfi — Italia (Confcomercio)
Președinte de onoare: Florin Jianu — România
Prim-Vicepreședinte: Patrik Kovács — Ungaria
Vicepreședinți: Ali Yucelen — Turcia
Alberto Carvalho Neto — Portugalia
Președinta Comisiei pentru Femeile Antreprenoare: Alexandrina Robu – Moldova.

„Le aduc mulțumiri colegilor din JEUNE care au susținut inițiativa de creare a unui Comitet dedicat Femeilor Antreprenoare de pe continentul European. Sunt onorată să fiu aleasă în funcția de Președinte al Comitetului prin votul a organizațiilor membre care reprezintă circa 1,6 milioane de tineri antreprenori din UE și vecinatate. Îmi propun să reprezentăm interesele tinerelor afaceriste în cadrul Instituțiilor Europene, mai ales în cadrul Prlamentului European și a Comisiei Europene, să creăm poduri economice între Statele Membre UE și cele din vecinătate și să facem cît mai multe schimburi de bune practici în cadrul Asociației. Cred ca misiunea comitetului este să contribuie la consolidarea Europei inclusiv prin prisma antreprenoriatului feminin”, a declarat Alexandrina Robu în cadrul evenimentului.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub