(foto) Peste 50 de copii ai diasporei au sărbătorit Crăciunul cu tradiții și obiceiuri moldovenești la Viena

Cu zâmbete și voie bună, așa au dat startul sărbătorilor de iarnă membrii diasporei moldave de la Viena, Austria. Copii din diasporă au avut o surpriză nemaipomenită fiind invitați la un spectacol de zile mari în limba română. 

(foto) Peste 50 de copii ai diasporei au sărbătorit Crăciunul cu tradiții și obiceiuri moldovenești la Viena
(Foto: UNIMEDIA)

Trupa „Arcadia” a teatrului „Regina Maria“ din Oradea au prezentat spectacolul „Cenușăreasa”, aducând în sala teatrului „Pygmalion” o atmosferă de palat, încheiată cu o nuntă împărătească. La finalul spectacolului cei peste 50 de copii din comunitatea moldavă și română prezenți la eveniment au avut ocazia sa facă cunoștință cu actorii și să vadă îndeaproape păpușile care i-au încântat timp e o oră.

 „Teatrul Pygmalion consideră fiind o onoare și un gest de suflet de a aduce bucurie copiilor și de a fi măcar pentru câteva clipe casa lui Moș Crăciun. Voioșia și încântarea pe care am citit-o în ochii copiilor este de neprețuit, ne justifică gestul și ne dă ghes pentru organizări viitoare. Vă uram din inimă un La Mulți Ani și un Crăciun Fericit pentru mici și mari”, spune directorul și fondatorul teatrului „Pygmalion”, Tino Geirun.

Pub

După încheierea spectacolului cei mici și cei mari l-au chemat pe Moșul care le-a adus daruri, dulci și vești bune de la Asociația „PRO Moldova”, ca asemenea evenimente se vor întâmpla mai des pentru a închega comunitatea noastră. Cei mici și mari ne-au bucurat cu cântece alese la pian, colinde și poezii, urări frumoase de sărbătoare. Iar la plecare au primit câte un ornament pentru brăduț, creat cu măiestrie de mămicile din comunitate.

„Asociația „Pro MOLDOVA” transmite calde mulțumiri tuturor celor care s-au implicat la organizarea evenimentului  și celor care într-un număr atât de mare au răspuns invitației noastre. E un imbold și garanție pentru acțiunile viitoare, care să ne unească și să însorească comunitatea noastră din Austria. Vă urăm sărbători fericite și un an nou plin de bucurii! ”, a spus președintele asociației „Pro MOLDOVA“, Ludmila Sîrbu.

Acest frumos eveniment s-a petrecut sub patronajul Ambasadei Republicii Moldova de la Viena, Austria, care este mereu deschisă unor astfel de inițiative, oferă susținere și se implică în organizarea lor.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub