(foto) Oficial! Judecătoria din Moscova a înregistrat un dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, este cercetat penal în Federația Rusă. Potrivit portalului Judecătoriei Basmanîi din Moscova, la 30 noiembrie curent, a fost înregistrat un dosar penal pe numele lui Plahotniuc. 

(foto) Oficial! Judecătoria din Moscova a înregistrat un dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc
(Foto: UNIMEDIA / Igor Rotari)

Tot la 30 noiembrie, instanța a emis mandat de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc. Potrivit articolului 105, punct.2, litera L din Codul Penal al Federației Ruse, Plahotniuc este cercetat pentru omor din motive politice, ideologice, rasiale, naționaliste sau religioase, sau din motive de ură față de anumite grupuri sociale. 

Pub

Este vorba despre o acuzație extrem de gravă care se pedepsește de la 8 ani de închisoare, până la detenție pe viață.

Menționăm că Partidul Democrat a negat informațiile precum că pe numele șefului partidului de guvernământ ar fi fost intentat un dosar penal. Totodată, califică acestea acțiuni ca fiind abuzuri din partea Federației Ruse, care au la bază „motive geopolitice, de intimidare, șantaj și hărțuire a oficialilor moldoveni”.

UNIMEDIA amintește că astăzi în presa rusă au apărut informații precum că un dosar penal a fost deschis pe numele lui Vlad Plahotniuc în Federația Rusă. Printre faptele încriminate ar fi atentatul la viața bancherului rus Gherman Gorbunțov.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub