(foto) O mămică nemulțimită, către Monica Babuc: „Ați menționat că costul uniformelor nu depășește suma de bani pe care părinții o achită în fiecare an pentru a procura haine copiilor”

O membră a grupului „Părinții solidari”, Carolina Chirilescu a venit cu un mesaj la adresa ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc privind reforma în educație ce ține de uniforma școlară.

(foto) O mămică nemulțimită, către Monica Babuc: „Ați menționat că costul uniformelor nu depășește suma de bani pe care părinții o achită în fiecare an pentru a procura haine copiilor”
imagine simbol (Foto: UNIMEDIA)

„Postez aici acest mesaj poate în așa mod voi obține un răspuns de la ministerul în cauză, altfel din păcate nu este posibil. Cu viteza luminii se implementează o nouă „reformă” în educație, uniforma școlară obligatorie. S-au efectuat chestionare anonime și surpriza, tocmai 80% sunt pentru. Deja în mai multe instituții de învățământ sunt afișate oferte, am calculat pentru băiat mă costă 2.730 lei, doar uniforma, o nimica toată”, a declarat nemulțumită mămica.

„Doamna Babuc ați menționat că costul uniformelor nu depășește suma de bani pe care părinții o achită în fiecare an pentru a procura haine copiilor. Vă garantez că depășește foarte mult mai ales că mulți părinți de la sate, oraș și chiar eu nu procur atâtea haine, oamenii se îmbracă de la second hand, unde o cămașă pentru elevi costă cel mult 30 lei, iar pantalonii 80 lei și sunt de calitate. Sigur, dacă am fi toți parlamentari, miniștri am purta haine de firmă din străinătate, genți scumpe, pantofi de sute de euro, dar așa suntem niște amărâți care vă umplem vouă buzunarele. Această uniformă obligatorie miroase mai mult a campanie electorală deoarece ați menționat că pentru copiii din familiile social vulnerabile, ar urma să fie alocate ajutor financiar pentru procurarea uniformei, serios? De ce nu se alocă bani pentru majorarea salariilor cadrelor didactice să nu mai fie nevoiți părinții să achite salarii în plic? Și parcă văd fundația Edelwiess, a primei doamne „Din suflet”, fundația lui Șor împărțind uniforme familiilor sărace în schimbul unui vot, că încă a mai rămas de furat și prostit acest stat”, a mai adăugat membra grupului „Părinții solidari”.

Aceasta de asemenea a ținut să menționeze că o astfel de reformă nu ține de competența Ministerului.

„Eu personal nu cred că este de competența Ministerului Educației să-mi socotească mie bugetul familiei și să-mi impună uniforma ca pe un element al diminuării discriminării. Cât nu v-ați strădui să-i îmbrăcați pe toți elevii la fel, nu veți reuși să le potoliți setea, foamea, dorul de părinții care muncesc din greu peste hotare, nu veți elimina suferința, sărăcia, nepăsarea, violența fizică, psihică, emoțională ș.a. Al meu copil merge la școală îmbrăcat decent pantaloni de culoare închisă, cămăși de culoare deschisă și vestă la fel de culoare închisă, 80% din haine sunt de la rude. Eu nu am de gând să procur nici un fel de uniformă, deoarece respectăm dress codul. Spuneți-mi vă rog ce se va întâmpla cu al meu copil dacă nu va purta uniforma impusă de către minister, îi va fi limitat accesul la educație??? Oare nu se încalcă unul din cele mai fundamentale drepturi ale copiilor? Ministerul a luat în calcul și astfel de situații?”, a postat Carolina Chirilescu pe pagina sa de facebook.

UNIMEDIA amintește că în școlile din Republica Moldova ar putea fi introduse uniforme școlare, cel puțin, la moment, aceasta ar fi dorința a circa 80% dintre elevi, profesori și părinți. În următoarele săptămâni, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va iniția dezbateri publice pe acest subiect.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub