(foto) Mobilizare în scuarul Ghibu: Activiștii civici instalează bănci și fac curățenie

Un grup de activiști civici a început amenajare scuarului Ghibu din capitală: instalează bănci, pubele pentru gunoi și fac curățenie.

"Astăzi noi restabilim dreptul oamenilor la spațiul public din Scuarul Ghibu", a scris unul din activiști, Victor Chironda.

(foto) Mobilizare în scuarul Ghibu: Activiștii civici instalează bănci și fac curățenie
(Foto: facebook/ Victor Chironda)

Acțiunea de salubrizare a scuarului este coordonată cu Primăria Municipiului Chișinău.

Activiștii s-au pus la treabă, deși Consiliul Național al Monumentelor a respins recent un proiect de amenajare a scuarului Ghibu.

Pub

Acum, activiștii au scris o petiție în care cere Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Muzeului Național de Artă să renunțe la planurile de preluare și lichidare a Scuarului Ghibu. Petiția poate fi semnată aici.

Anterior, Victor Chironda a declarat că Muzeul de Artă ar insista totuși ca scuarul să fie tranformat în depozit. Chironda a spus că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis o scrisoare prin care a solicitat CMC-ului să reîntoarcă decizia din 2015 prin care Scuarul Onisifor Ghibu era cedat Muzeului Național de Artă al Moldovei pentru construcția unui depozit.

Din aceste motive, activistul civic solicitase examinarea publică a subiectului și argumentarea votului dat de fiecare dintre membri.

Chironda publicase și o poză care ar arăta proiectul clădirii ce ar urma să fie construită în scuarul Ghibu din capitală. Poza a fost încărcată anterior de directorul Muzeului de Artă, Tudor Zbîrnea, pe contul său de facebook.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub