(foto) Militarii au preluat controlul în Zimbabwe și l-au reținut pe președinte, care este la putere din 1980

Militarii au preluat controlul în Zimbabwe și l-au reținut pe Președintele Robert Mugabe, la putere din 1980. Aceștea spun că președintele este în siguranță, însă deocamdată nu spun unde îl țin, relatează BBC.

După ce au luat controlul și asupra televiziunii naționale, un purtător de cuvânt al militarilor a spus că aceștia țintesc doar persoanele apropiate președintelui, care au cauzat "suferință economică și socială".

(foto) Militarii au preluat controlul în Zimbabwe și l-au reținut pe președinte, care este la putere din 1980
(Foto: cnn.com)

Acțiunea vine după ce Președintele Mugabe, în vârstă de 93 de ani, l-a concediat pe vice-președintele Emmerson Mnangagwa, în favoarea soției sale.

Potrivit unui anunț făcut la televizor de către un general, preluarea controlului în țară nu este o lovitură de stat. Soldații au invadat sediul central al televiziunii controlate de stat, ZBC, după ce mai multe blindate s-au poziționat pe drumurile din jurul capitalei, Harare. 

Pub

Deocamdată nu este clar cine conduce acțiunea, mai relatează bbc.com. Șeful armatei, Constantino Chiwenga a spus că armata este gata să acționeze pentru a pune capăt curățirilor din cadrul partidului de la putere.

Luna trecută, Președintele Mugabe a atenționat despre o posibilă lovitură de stat și a spus că aliații fostului vice-președinte amenințau viețile celor care nu l-au susținut.

Președintele din Zimbabwe, alături de soția sa

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub