(foto) Lux și glamour. Șeful adjunct al Procuraturii Buiucani își etalează averea pe rețelele sociale

Procurorul adjunct din sectorul Buiucani al capitalei, Elena Neaga, trăieşte boiereşte. Familia Neaga deţine o casă de milioane în centrul oraşului Străşeni, construită în timp record, notează UNIMEDIA cu referire la jurnal.md.

Aceasta a postat pe un site de socializare peste 100 de poze cu averea la vedere. În timp ce unii locuitori din Străşeni susţin că Elena Neaga şi-a ridicat vila în doi ani, femeia spune că şi-a făcut averea timp de 15 ani în care a lucrat la o grădiniţă.

 (foto) Lux și glamour. Șeful adjunct al Procuraturii Buiucani își etalează averea pe rețelele sociale
Averea familiei Neaga (Foto: jurnal.md)

În același timp Ziarul de Gardă a scris că procurorul Elena Neaga a primit titlul de Crucea „Pentru Merit”, ca temei de încurajarea în legătură cu aniversarea a XXII-a de la formarea Procuraturii R. Moldova.

După apariția în mass-media a informaţiilor, procurorul General, Corneliu Gurin a sesizat Comisia Naţională de Integritate în vederea verificării aspectelor de corespundere a veniturilor şi proprietăţilor deţinute de respectivul procuror.

Pub

În acelaşi timp, Procuratura va examina comportamentul numitei sub aspectul încălcării normelor Codului de Etică al procurorului, prevederile căruia sunt obligatoriu de a fi respectate de fiecare procuror, atît în cadrul exercitării atribuţiilor de serviciu, cît şi în viaţa privată.

De notat că, orice încălcare a normelor de conduită care îi revin procurorului poate fi calificată drept abatere disciplinară și sancționată în funcţie de gravitatea acesteia.

Procuratura va informa despre rezultatele investigaţiilor şi soluţiile adoptate în acest caz.

Elena Neaga a fost numită adjunct la Procuratura Buiucani în decembrie 2010. Anterior a ocupat funcţii şi în cadrul Procuraturii raionului Străşeni. Ca şi la Buciucani, Neaga i-a fost adjunctă lui Eduard Maşnic, procurorul raionului până în iulie 2010, iar ulterior, după plecare acestuia, a exercitat interimatului funcţiei de procuror-şef la Străşeni.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub