(foto) JurnalTV: Prime de sute de mii de lei pentru cei care supraveghează justiția

Pe parcursul ultimilor trei ani, membrii Consiliul Superior al Magistraturii au fost remuneraţi suplimentar la salariu în valoare totală de aproape un milion de lei. Aceasta arată datele contabile oficiale, date publicității de JurnalTV. 

Astfel, cei nouă membri ai CSM au încasat premii în valoare de 826 550 de lei. Cele mai mari sume au ajuns la 5 magistraţi, care au fost remuneraţi cu peste jumătate de milion - 531 150 de lei.
(foto) JurnalTV: Prime de sute de mii de lei pentru cei care supraveghează justiția
Premii pentru justiție coruptă (Foto: vokrugsveta.ru)

Potrivit sursei, în perioada 2010-2013, fostul preşedinte al CSM, Dumitru Visternicean, a primit de sărbători aproape 130 de mii de lei. În topul primelor urmează actualul şef al instituţiei, Nichifor Corochii, care a încasat premii în valoare de aproximativ 110 mii de lei. Cu 8 mii de lei mai puţin a fost premiată judecătoarea Dina Rotarciuc, care a primit peste 102 mii de lei. Urmează judecătorul Anatolie Ţurcan, care a fost premiat cu puţin peste 100 de mii de lei.

Dintre cei cinci, cel mai puţin (peste 90 de mii de lei) a primit actualul șef al statului, Nicolae Timofti, care a fost membru, apoi preşedinte al CSM, până în luna martie a anului trecut.

Cele mai mari premii au fost acordate cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Membrii CSM şi-au împărţit prime la Ziua juristului, la Ziua Independenţei şi sărbătoarea Limba Noastră, la sărbătorile pascale, la Ziua internaţională a solidarităţii oamenilor muncii şi chiar la Ziua internaţională a copiilor. Salariul mediu lunar pe care-l primesc membrii CSM este de 6000 de lei.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub