(foto) Informaţii de ultimă oră de la INP şi serviciul InfoTrafic. Iată pe unde se circulă greu şi ce li se recomandă şoferilor

Din informaţiile pe care le deţine Inspectoratul Național de Patrulare, care ţine legătura cu subdiviziuni din ţară şi agenţi care patrulează străzile Chişinăului şi drumurile din ţară, la moment, în raioanele din zona Centru din țară se înregistrează precipitații sub formă de lapoviță, dar se circulă fără dificultăți.

(foto) Informaţii de ultimă oră de la INP şi serviciul InfoTrafic. Iată pe unde se circulă greu şi ce li se recomandă şoferilor
Foto: INP

În zona de nord a ţării la fel se înregistrează precipitații sub formă de lapoviță, însă drumurile sunt accesibile şi transportul circulă fără dificultăți. În sudul Moldovei traseele naționale sunt curate, cad precipitații sub formă de ploaie, iar pe alocuri ninge încet.

În acest context, INP îndeamnă conducătorii auto să verifice înainte de a porni la drum starea lamelelor ștergătoarelor de parbriz, a sistemului de frânare, funcționarea sistemului de semnalizare și iluminare.

Pub

De asemenea, o atenție deosebită la starea carosabilului, deoarece Serviciului Hidrometeorologic de Stat a emis în următoarele ore că va scădea considerabil temperatura aerului, ceea ce va duce la formarea ghețușului, iar majoritatea conducătorilor auto deja au schimbat pneurile de iarnă pe cele de vară.

Se recomandă deplasarea doar în caz de urgență, iar dacă totuși ieșiți din casă cu mașina, solicităm maximă prudență.

În același timp, este necesar ca șoferii să adapteze viteza și să păstreze o distanţă faţă de ceilalţi participanți la trafic pentru a evita deraparea sau patinarea care pot favoriza producerea accidentelor rutiere. Totodată, reduceți din timp viteza, cu frâna de motor la efectuarea virajelor. Nu bruscați comenzile autovehiculelor și a frânei pe carosabilul acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei. Semnalizați din timp orice manevra pe care intenționați să o efectuați și nu vă lansați în depășiri care pot pune în pericol siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic. De asemenea, nu parcați automobilele sub copaci, deoarece există riscul ruperii crengilor sau sub cabluri electrice.

Inspectoratul Național de Patrulare amintește pietonilor să nu uite să traverseze strada la trecerile de pietoni, pentru că autovehiculele au nevoie de un spațiu mai mare de oprire pe carosabilul acoperit cu zăpadă sau gheață, să se asigure temeinic înainte de a păşi pe trecerea de pietoni, chiar dacă legislația rutiera Vă conferă prioritate.

În total pe teritoriul Republicii, la menținerea securității rutiere și acordare ajutorului cetățenilor sunt implicate 61 de echipaje și 122 de ofițeri de patrulare.

Inspectoratul Național de Patrulare se află la datorie întru acordarea ajutorului cetățenilor, astfel în cazul în care vă aflați într-o dificultate nu ezitați să solicitați susținerea celui mai apropriat echipaj de patrulare sau sunați la 902.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub