(foto) Igor Cuciuc și Chatarsis, la deschiderea primului birou de reprezentanță din Orhei în Italia

A fost inaugurat primul birou de reprezentanță din Orhei în Italia. Acesta a fost deschis în cadrul programului „Moldova e casa mea". Programul oferă asistență în ceea ce privește relocarea și ocuparea forței de muncă a cetățenilor moldoveni care lucrează în Italia.

(foto) Igor Cuciuc și Chatarsis, la deschiderea primului birou de reprezentanță din Orhei în Italia
(Foto: partidulsor.md)

Biroul a fost deschis la Bolognia, prima reprezentanță a orașului Orhei în străinătate. Ideia proiectului a apărut în urma situației demografice din Republica Moldova. Deoarece, dinamica plecării concetățenilor în străinătate provoacă o anxietate reală, iar pentru a o schimba, sunt necesare măsuri reale. 

Potrivit partidulsor.md, la deschiderea biroului au participat Deputați din Parlamentul European, senatori italieni, reprezentanții Primăriei Bologniei cât și alți oficiali italieni.

Pub

Astfel, prin intermediul unei conexiuni video primarul orașului Orhei, Ilan Shor a subliniat că mulți politicieni din Moldova încearcă să folosească diaspora moldovenească în scopuri politice, iar ideea lui este diametral opusă.

Amintim că Shor este trimis în judecată într-un dosar legat de delapidările de la BEM și mai este cercetat penal pentru spălare de bani și delapidări în proporții deosebit de mari. 

Cheful sărbătorii a fost asigurat de către artiștii autohtoni moldoveni, Igor Cuciuc și formația Chatarsis.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub