(foto) Icoane de la Moscova pentru campania electorală a lui Dodon

În toiul campaniei electorale, Igor Dodon aduce icoane în Republica Moldova. Politicianul anunță că acțiunea are loc în cadrul campaniei „Iubesc Moldova”, pe care tot el a inițiat-o, transmite UNIMEDIA.

(foto) Icoane de la Moscova pentru campania electorală a lui Dodon
Icoana, adusă cu avionul (Foto: Igor Dodon via FB)

Astăzi, 10 octombrie, în Moldova este adusă icoana Preacuviosului Serghie de la Radonej. Evenimentul este organizat cu prilejul sărbătoririi pe data de 8 octombrie a naşterii Sfântului Serghie de la Radonej, se menționează într-un comunicat al formațiunii PSRM.

Pub

Sfânta icoană ortodoxă va fi dusă prin eparhiile moldoveneşti şi se va afla în Moldova timp de 30 de zile.

Pe data de 11 octombrie, Eparhia de Bălţi şi Făleşti va organiza Drumul Crucii cu icoana sf. Serghie, care conţine un fragment din moaştele sale sfinte. Procesiunea, la care vor participa şi alte icoane, va începe la 8:30, de la răscrucea din s. Ţambola, Săngerei. În cadrul procesiunii va fi parcurs un drum de 5 km 200 m pe jos, pînă la Biserica Sfinţii Constantin şi Elena din Bălţi.

La ora 9-30 va avea loc Liturghia și Împărtășania la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena.
Icoana sfîntă se va afla la Bălţi pînă la 16 octombrie după care va avea următorul itinerar:
16 octombrie – 20 octombrie – Manăstirea de la Ciuflea din Chişinău
20 octombrie – 28 octombrie – Eparhia de Comrat și Cahul şi alte localităţi.

De asemenea, se preconizează instalarea la Bălţi ână la finele anului curent a monumentului Sfîntului Serghie de Radonej. În acest an, icoana Sf. Serghie de la Radonej a fost dusă în Belarus, Kazahstan, Asia Centrală, şi în mai multe eparhii din Ucraina.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub