(foto) Hramul orașului Orhei, sărbătorit cu mult fast. Ilan Șor: Îi mulțumesc Orheiului pentru că mi-a oferit un bilet spre viața politică

Mii de orheieni s-au adunat în Piața Vasile Lupu de ziua orașului. Astfel, centrul Orheiului a îmbrăcat straie de sărbătoare, fiind de nerecunoscut.

De dimineață, localnicii au participat la liturghia oficiată de un sobor de preoți și episcopul de Orhei, Parohul Siluan.

(foto) Hramul orașului Orhei, sărbătorit cu mult fast. Ilan Șor: Îi mulțumesc Orheiului pentru că mi-a oferit un bilet spre viața politică
(Foto: orhei.md)

După slujbă, reprezentanții Primăriei Orhei, însoțiți de un sobor de preoți și localnici au mărșăluit pe ritmurile toboșarilor până la monumentul Vasile Lupu, unde au depus flori.

Ilan Șor a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia celor 463 de ani ai Orheiului:
„Orheiul ocupă un loc special în viața mea și în inima mea. Simt pentru Orhei o dragoste sinceră. Simt pentru Orhei o profundă mândrie. Sunt recunoscător Orheiului pentru faptul că m-a învățat să-mi asum responsabilitate pentru fiecare cuvânt, fiecare acțiune, fiecare promisiune. Muncind aici, m-am convins pe deplin de un lucru: așteptările oamenilor nu pot fi înșelate. Îi mulțumesc Orheiului pentru faptul că m-a răsplătit cu încrederea oamenilor care locuiesc aici și susțin activitatea noastră. Îi mulțumesc Orheiului pentru că mi-a oferit un bilet spre viața politică. La mulți ani, Orhei! La mulți ani, scumpi locuitori ai orașului! Pace, bunăstare și prosperitate!"

Ca de fiecare an, Centrul Orheiului a fost decorat cu elemente tradiționale, cu un covor imens de toamnă, iar mai nou, anul acesta Primăria a instalat peste 50 de corpuri de iluminat ornamentate.

Mai mult, în Piața Vasile Lupu, a fost amenajat un târg de bucate culinare și expoziții ale meșterilor populari.
De asemenea, în piață a fost resimțit gustul și aroma copilăriei, toți locuitorii orașului și oaspeții veniți la sărbătoare au fost serviți gratuit cu turte dulci, decorate cu simbolica orașului Orhei.
Imediat după aceste delicii, la ora 15:00 are loc prima extragere a Tombolei unde vor fi puse în joc 200 de premii valoroase, iar premiul mare un automobil
Între timp atmosfera de sărbătoare este încinsă de  artiștii autohtoni – Ionel Istrati, Dianna Rotaru, Dara, Formația DoreDos, trupa Zdob și Zdub.

Pub

Supriza serii va fi legendara trupă Modern Talking care va interpreta piesele îndrăgite din anii '80.
Sărbătoarea va culmina cu un spectacol de focuri de artificii.

 
 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub