(foto) Descoperă terroir-ul din pahar. O nouă seară „Wine Friendly” cu degustarea a cinci vinuri selecte

Aseară, toți iubitorii și cunoscătorii vinurilor de calitate au avut ocazia să participe la un nou eveniment marca „Wine Frienldly”. Cel care a ghidat și povestit oamenilor despre vinurile degustate a fost somelier-ul Andrei Țurcanu. 

(foto) Descoperă terroir-ul din pahar. O nouă seară „Wine Friendly” cu degustarea a cinci vinuri selecte
(Foto: ONVV)

Într-o ambianță caracteristică evenimentelor dedicate Vinului Moldovei, la Propaganda Cafe, au fost prezentate și savurate mostre de la producătorii locali Maurt, Timbrus, Purcari Whines, Gogu, Chateau Vartely Wine.

Pub

 

Mai întâi de toate,  somelier-ul Andrei Țurcanu a povestit despre ordinea corectă de servire a vinurilor, cum se deschide corect un vin și mai multe curiozități despre dopuri.

„În trecut, după ce se deschidea vinul, dopul era pus pe o farfurie în fața celui care îl servea, deoarece, anume pe dop se găseau toate informațiile despre vin, despre conținut și producerea acestuia.”, a spus Andrei Țurcanu. 

 

Seara a început cu un spumant „Bacio di Bolle” de la Maurt. Acesta este produs după o tehnologie specială și exclusivă pentru un spumant, făcut din struguri de Chardonnay, Sauvignon Blanc și Pinot Noir. Culoarea spumantului este de un galben pal și se servește, bineînțeles, cât mai rece. 

 

Degustarea a continuat cu o noutate de la compania Timbrus – un Chardonnay proaspăt din 2016. Culoare vinului aurie deschisă, se combina perfect cu gustul de vanilie și fructe exotice. Timbrus este un vin din struguri recoltați din arealul de Purcari și s-a combinat perfect cu un platou de cașcavaluri și fructe proaspete. 

 

Pe la mijlocul degustării, a venit rândul unui Pinot Noir de la Purcari Wines. Un vin tânăr, din 2015 care a impresionat toată lumea, prin aromele exotice și un gust puternic de coacăză neagră care trece încet spre un gust de fructe de pădure. 

 

Meniul serii a fost completat cu încă un vin alb sec de la Gogu Wine. Un Sauvignon Blanc proaspăt, din 2016 cu o aromă intensă de flori, dar și elemente fine şi catifelate de fructe tropicale. Vinul posedă un gust intens și proaspăt, iar mai mulți amatori au remarcat elemente roz în culoare. 

 

La finalul prezentării, după multe discuții a fost degustat vinul care avea să devină vedeta serii. Este vorba despre Ice Wine-ul de la Chateau Vartely. Vinul de un auriu puternic, se distinge printr-un nivel înalt de aciditate. Aromele sale bogate, în nuanțe de piersici, mere și pepene galben, au fost pe placul tuturor celor care l-au gustat. 

 

 

Evenimentul a fost organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu susținerea partenerului său strategic, Proiectul de Competitivitate din Moldova și se va încheia pe 28 februarie. Mai multe detalii despre următoarele degustări găsiți aici.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub