(foto) Cum va arăta business centrul care va fi construit în locul cafenelei „Guguță”

O clădire multietajată va fi construită în centrul capitalei, chiar în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, după ce ieri Consiliul Național al Monumelor Istorice a dat undă verde demolării cafenelei „Guguță”. 

În pofida multiplelor proteste, decizia a fost luată cu votul a 7 din cei 13 membri ai Consiliului Național al Monumentelor Istorice s-a decis în favoarea demolării cafenelei și transformarea acesteia într-un business centru.

(foto) Cum va arăta business centrul care va fi construit în locul cafenelei „Guguță”
(Foto: Ion Ștefăniță)

Decizia a nemulțumit societatea civilă, mai cu seamă pe membrii „Occupy Guguță”, care se manifestă printr-un protest permanentă.

UNIEMDIA nota anterior faptul că În locul fostei cafenelei „Guguță” ar putea fi construit un business-centru multietajat, scria anterior NewsMaker care îl citează pe noul proprietar al cafenelei, Ceslav Ciuhrii. Acesta nu exclude că pentru realizarea proiectului ar putea cumpăra și teritoriul cinematografului Patria. 

Pub

Fotografia postată de Ion Stefanita.

Ceslav Ciuhrii spunea atunci că decizia Consiliului Municipal Chișinău de a interzice privatizarea terenului și de a limita numărul de etaje al noului complex a fost ilegală.

Nouă clădire ar putea umbri clădirea Parlamentului, care se află în preajmă.
Fotografia postată de Ion Stefanita.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub