(foto) Cum ar putea arăta complexul construit în locul cafenelei „Guguță”

În locul fostei cafenelei "Guguță" ar putea fi construit un business-centru multietajat, scrie NewsMaker care îl citează pe noul proprietar al cafenelei, Ceslav Ciuhrii. Acesta nu exclude că pentru realizarea proiectului ar putea cumpăra și teritoriul cinematografului Patria. 

Foto: News Maker

"În orice caz, cinematograful va rămâne acolo", a precizat Ciuhrii pentru NewsMaker și a menționat că proiectul ar putea costa circa 12 milioane de euro.

(foto) Cum ar putea arăta complexul construit în locul cafenelei „Guguță”

"Am construit restaurantul Mi Piace. Pe acel loc putea fi construit și un bloc locativ. După o analiză, am reexaminat planurile și am dăruit oamenilor acel loc minunat. La fel va fi și cu proiectul Guguță. Acest proiect va fi pentru oraș și mă voi mândri cu asta", a declarat proprietarul terenului.

Amintim că ieri, Curtea de Apel Chișinău a decis că Regata Imobiliare (succesor în drepturi procedurale a „Finpar Invest” SRL) poate privatiza terenul unde actualmente se află cafeneaua Guguță.

Ceslav Ciuhrii spune că decizia Consiliului Municipal Chișinău de a interzice privatizarea terenului și de a limita numărul de etaje al noului complex a fost ilegală.

Societatea civilă a criticat în repetate rânduri posbilitatea construirii unui complex multietajat în locul fostei cafenele, din cauza că terenul se află într-un parc public și în centrul istoric al Chișinăului.

(foto) Cum ar putea arăta complexul construit în locul cafenelei „Guguță”

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.