(foto) Ce spun turiștii despre Vernisajul Vinului

Pe 19 decembrie a avut loc cea de-a șaptea ediție a Vernisajul Vinului. De această dată, la eveniment au fost prezente 27 de companii vinicole, reunite sub brandul de țară „Vinul Moldovei” și sute de invitați.

În rândul invitaților s-au numărat și câțiva bloggeri români care au rămas încântați de vinurile produse în Republica Moldova.

(foto) Ce spun turiștii despre Vernisajul Vinului
(Foto: Facebook Alin Popescu)

„Am sosit în Moldova, la invitaţia bloggerilor moldoveni, în special al orheiancăi. La Vernisaj am fost impresionat de desfăşurarea evenimentului, care poate concura cu orice eveniment din Capitalele europene. Mi-au plăcut în mod special vinurile de la Cricova şi Purcari, soiurile istorice moldoveneşti. Le pot asemui cu vinurile din Argentina. De asemenea, după ce am călătorit prin toată lumea, nu mă mai asteptam să mai găsesc în loc care sa mă impresioneze atât de mult, precum beciurile de la Cricova, care m-au făcut să mă simt ca într-o lume deja dispărută, sec. XIX. Abia aştept să revin şi să descopăr frumuseţea Moldovei”, a declarat pentru UNIMEDIA, Adrian Tărăcilă.

Pub

Un alt invitat a fost și românul Alin Popescu, care a declarat că este pentru prima dată peste Prut, în Republica Moldova. „Pentru prima oară sunt în Moldova și deja mă întreb cum de nu am ajuns până acum în vizită aici. Cricova a fost pentru mine de foarte mult timp o destinație "must see" și m-a încântat extrem când am auzit că înainte de Vernisajul Vinului, o să ne oprim în vizită și la Orașul Subteran. A fost o experiență unică, și mă întorc cu siguranțî si cu altă ocazie”, a spus el. 

Acesta a recunoscut că vinurile din Moldova l-au impresionat. „Am ajuns și la Vernisajul Vinului, principala "atracție" pentru care Svetlana ne-a invitat și, vai! ce vinuri bune am gustat. Locația, deși extrem de frumoasă și spațioasă, s-a dovedit neîncăpătoare pentru pasionații de vinuri, care au luat cu asalt atât producătorii renumiți cât si pe cei mai mici, dar care nu au contenit să mă impresioneze cu vinurile lor. Am aflat multe despre eveniment si conceptul „Wine of Moldova” de la Diana Lazar (USAID). Este senzațional să aduni sub același nume și logo, atât de mulți producatori de vinuri. Să creezi un brand care va "răsuna" peste hotare”, a conchis bloggerul.

Cel de-al treilea blogger din România, care a fost invitat la Vernisaj, a fost Mircea Panaitescu. Românul a povestit despre aventurile lui și a colegilor săi din România.

„În Moldova sunt oameni cu suflet. Asta am simțit ieri la Vernisajul Vinului, într-o atmosferă caldă și primitoare în care personajul colectiv a fost nimeni altul decât vinul Moldovei. Svetlana ne-a făcut o surpriză de proporții înainte de evenimentul din Centrul Chișinăului, aranjând o frumoasă vizită a cramelor din Cricova. Experienta de ieri mi-a schimbat fundamental părerea despre arta viticulturii. Este un adevărat lăcaș de cult pentru cunoscătorul de vin, o incursiune subterană într-o poveste desprinsă din istoria acestor locuri, practicată de oameni pasionați și primitori, care își fac meseria din convingere, cu o extraordinară atenție la detalii. La vernisaj am remarcat o adevarată comunitate de pasionați ai vinului. Degustările au darul de a apropia oamenii, de a-i face să interacționeze ușor, lăsând o cultură veche de milenii să influențeze și să modeleze noi varietăți, sortimente și arome adunate într-un singur pahar. Cu sigurantă că Moldova este o destinație plăcută și oamenii de aici mă fac să revin cu drag în viitor”, a precizat tânărul.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub