(foto) Câștigătoarea Premiului Nobel și supraviețuitoare a unui asasinat de către Taliban, Malala Yousafzai, și-a început studiile la Universitatea Oxford

Câștigătoarea Premiului Nobel pentru Pace și supraviețuitoarea încercării de a fi asasinată de către mișcarea Taliban, Malala Yousafzai, își începe studiile la cea mai bună universitate din lume pentru anul 2018, Oxford.

Malala, în vârstă de 20 de ani, a postat o poză de la prima lecție de filosofie la prestigioasa universitate.

(foto) Câștigătoarea Premiului Nobel și supraviețuitoare a unui asasinat de către Taliban, Malala Yousafzai, și-a început studiile la Universitatea Oxford
(Foto: parade.com)

Malala Yousafzai, originară din Pakistan, va studia la facultatea Politică, Filosofie și Economie. Aceasta este considerată facultatea politicienilor: oameni de vază care au studiat același curs sunt foștii prim-miniștri ai Marii Britanii, David Cameron, Harold Willson și Edward Heath, fostul prim-ministru al Pakistanului, Benazir Bhutto și alții, relatează elleuk.com.

La descrierea pozei, Malala a scris: "Cinci ani în urmă am fost împușcată, în încercarea de a fi oprită să vorbesc despre educația fetelor. Astăzi, merg la primele mele lecții la Oxford".

Pub

Tânăra Malala este o apărătoare a drepturilor omului, în special în educația femeilor din regiunea ei nativă, Swat Valley din nordul Pakistanului, unde mișcarea locală Taliban, pe când era la putere, obișnuia să interzică fetelor să meargă la școală.

La vârsta de 11-12 ani, Malala scria pentru BBC, sub un pseudonim, despre viața ei în timpul ocupării regiunii Swat de către Taliban. 

În 2012, Malala Yousafzai a fost rănită, când un membru al Talibanului a încercat să o ucidă. Tânăra s-a aflat o perioadă inconștinentă și în condiție critică.

După ce s-a stabilit în Birmingham, Anglia, Malala a creat o fundație non-profit, care îi poartă numele și a scris și o carte "Mă numesc Malala", care a devenit bestseller. În 2014, a primit Premiul Nobel pentru Pace, devenind cea mai tânără laureată a premiului.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub