(foto) Bugetarii din Orhei au primit locuinţe sociale, în rate, la doar 500 lei lunar. Cum arată acestea

Motiv de bucurie pentru primele 4 familii tinere din Orhei. Astăzi au primit cheile de la propriile locuințe, construite  în cadrul programului  ”Locuințe Sociale”.

(foto) Bugetarii din Orhei au primit locuinţe sociale, în rate, la doar 500 lei lunar. Cum arată acestea

Potrivit proiectului, în premieră pentru Republica Moldova, beneficiarii programului vor achita timp de 35 ani, o rată simbolică de doar 500 lei pentru locuință, fără dobândă.

Acest proiect este destinat funcționarilor publici, tinerelor familii și lucrătorilor din sectorul bugetar.

Pub

În acest sens, de către Primăria Orhei a fost elaborat și aprobat un regulament în baza căruia sunt depuse cereri și sunt acordate locuințele sociale.

Primii 4 beneficari ai proiectului, care au primit cheile de la propriile locuințe, sunt lucrători din sectorul bugetar și anume: o educatoare la grădiniță, un asistent medical, o lucrătoare a Consiliului Raional Orhei și un lucrător al Primăriei Orhei.

Mai mult, pe lângă cheia de la apartament, locatarii au mai primit în dar de la Ilan Șor câte un televizor.

"Ne bucurăm foarte mult că avem această ocazie.  Casa este cel mai important lucru pentru orice familie tânără. Majoritatea tinerilor pleacă peste hotare din simplu motiv că nu-și pot asigura viața începând cu o locuință”, a menționat Igor Cernei, specialist IT în cadrul Primăriei Orhei.

Tatiana Turuta, educatoare în cadrul grădiniței nr. 8 din Orhei: "Un vis care devine realitate, să avem propria noastră locuinţă. Până acuma am locuit  împreună cu soacra într-un apartament de 36 de m pătraţi, foarte greu."

Potrivit primarului Ilan Șor, în anul 2018  sunt planificate construcția a încă 40 de apartamente sociale. “În anul viitor vor fi date în exploatare încă 40 de apartamente, iar în anii următori și mai multe”, a declarat edilul.

Lucrările de construcție au fost inițiate, pe un teren de peste 6 mii metri pătrați, amplasat în cartierul Nordic al municipiului Orhei.

Apartamentele de 42 metri pătrați, dispun de un hol, living, dormitor, bucătărie și bloc sanitar.  

Mai mult, fiecare familie are intrare separată, precum și o curte privată cu un teren de 260 metri pătrați, iar după necesitate și preferințe, proprietarii au posibilitatea să-și extindă zona rezidențială a locuințelor.  

Potrivit planului de acțiuni, lucrările de constrcuții a locuințelor sociale vor fi intensificate, astfel încât în fiecare an vor fi construite în jur de 40 de apartamente sociale.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub