(foto) Astăzi se împlinesc 16 ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie, în urma cărora au murit aproape trei mii de oameni

Au trecut 16 ani de la seria de atentate teroriste din 9 septembrie, 2001 care au devastat Statele Unite și o lume întreagă. În urma atacurile sinucigașe, coordonate de organizația teroristă Al-Qaeda, au fost deturnate patru avioane cu pasageri, controlul fiind preluat de teroriști.

Două avioane au fost îndreptate spre Turnurile Gemene ale centrului comercial World Trade Center din New York, care s-au prăbușit în decurs de două ore. Al treilea avion a fost prăbușit în clădirea Pentagon de lângă Washington, iar al patrulea- pe o câmpie din Pennsylvania.

(foto) Astăzi se împlinesc 16 ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie, în urma cărora au murit aproape trei mii de oameni
(Foto: youtube.com)

În total au decedat 2.993 de oameni, cetățeni din 90 de țări.

Pub

Drept răspuns, Statele Unite au lansat "Războiul împotriva Terorismului" și au invadat Afghanistanul, pentru a înlătura de la putere regimul Talibanului, care ar fi adăpostit organizația Al-Qaeda. 

Consecințele atentatelor se pare că se resimt și acum, potrivit unui studiu publicat în Environment International, care leagă norul de praf din urma prăbușirii clădirilor cu bolile de inimă, transmite cnn.com.

În urma prăbușirii Turnurilor Gemene, un nor masiv de praf s-a ridicat deasupra New Yorkului. Norul purta substanțe chimice și cancerogene, care acum se pare că sunt legate cu nivelele anormale de colesterol la adolescenți și tineri adulți, care erau copii în anul atentatelor. Nivelul atât de înalt al colesterolului ar putea fi un factor de risc în problemele inimii.

Alte studii leagă norul de praf cu rate ridicate de astm la copiii care trăiesc lângă focar.

Președintele Donald Trump și soția sa Melania au ținut un minut de reculegere la Casa Albă în memoria celor aproape trei mii de victime.  

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub