(foto) Activistul Pașa Valeriu acuză folosirea numelui său în contexte electorale

Activistul Pașa Valeriu acuză unele surse media de dezinformare și folosirea numelui său în context electoral.

(foto) Activistul Pașa Valeriu acuză folosirea numelui său în contexte electorale
(Foto: UNIMEDIA)

Fake news nu e știre manipulatorie - e o informație falsă livrată drept fapt veridic.

Eu deja sunt deprins să nimeresc în vizorul surselor media ale lui Vlad Plahotniuc, m-am „cătat". Mai întâi au fost câteva mii de apariții manipulatorii. S-a tăiat o secvență dintr-un discurs public și au prezentat-o manipulator și scos din context de câteva zeci de ori pe zi timp de trei luni la toate televiziunile.

Apoi au urmat fakenews-urile. Mai întâi agramații au zis că aș fi mințit că nu recunosc că am cetățenie română. Au prezentat un screen de pe site-ul ANC român prin care și-a redobândit cetățenia un Pașa Valeriu. Să intre pe site-ul Registrului moldovean și să vadă că suntem șapte oameni cu așa nume și prenume doar în Moldova nu le-a trecut prin cap. Și eu chiar încă nu am cetățenie română.

Mai nou, aflu că ieri diferite surse media dau o „știre" că aș fi făcut donații pentru Platforma DA. Au făcut referință la lista donatorilor publicată de către Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova. Acolo, într-adevăr, apare un Pașa Valeriu cu opt sute de lei donați. Faza este că CEC-ul, după părerea mea ilegal, a decis să ascundă idnp-ul si locul muncii donatorilor la partide.

Nu aș avea o problemă să donez unui partid, dar nu am fost eu. E un alt Pașa Valeriu.

Acuma ar trebui probabil să mă judec cu această presă". Dar mi-i lene. Am doar păreri de rău pentru faptul că, de exemplu, domnul Voloșin nu a ajuns la banii ăștia, sau poate în genere au preluat-o pe gratis, că ei bagă tot și nu prea au treabă cu jurnalismul. În privința grupului Timpul și a familiei care îl deține nu am avut niciodată careva iluzii. Dar faptul că banii publici colectați de la contribuabilii români finanțează un site de fakenews și un ziar care semnează sondajele lui Dodon este trist.

 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub