(foto) A fost inaugurat iluminatul stradal pe porţiunea Porţile Oraşului - Aeroportul Internaţional Chişinău

În seara zilei de vineri, 30 ianuarie, a fost inaugurat iluminatul stradal pe bd. Dacia, pe porţiunea Porţile Oraşului - Aeroportul Internaţional Chişinău. În centrul evenimentului de lansare a fost primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, care a aprins luminile, transmite UNIMEDIA.

După cum a declarat edilul capitalei, „drumul spre Aeroport, deci spre Europa, este iluminat la standarde europene”. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, Primăria Chişinău îşi propune ca în acest an să ilumineze inclusiv porţiunea de de drum până la podul din localitatea Sângera.

(foto) A fost inaugurat iluminatul stradal  pe porţiunea Porţile Oraşului - Aeroportul Internaţional Chişinău
(Foto: chisinau.md)

Lucrările de modernizare a iluminatului stradal pe bd. Dacia, pe porţiunea Porţile Oraşului - Aeroportul Internaţional Chişinău, au demarat în luna aprilie 2014. Reţeaua de iluminat public are cca 10 km şi este amplasată pe mijlocul traseului.

Pub

În total au fost instalaţi 251 de piloni, cu înălţimea de 11 m şi 2 braţe, pentru a asigura iluminarea ambelor sensuri de circulaţie. Traseul va fi ilumat de 409 corpuri electrice de culoare albă, pe bază de led, cu consum redus.

Costul lucrărilor este de cca 22 milioane lei, bani alocaţi din bugetul municipal pentru anul 2014.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub