(foto) Scoțienii au golit toate rafturile magazinelor. Mărturiile unei moldovence stabilite în Scoția

E haos în Scoția, care îndură cea mai grea iarnă din ultimele trei decenii. Furtuna Emma venită din Atlantic a adus zăpadă şi de doi metri în unele zone ale ţării. Zeci de mii de oameni au fost lăsaţi fără curent, apă, telefon sau internet. În spitalele irlandeze, toate operaţiile care nu reprezintă o urgenţă au fost anulate. De asemenea, sute de curse nu vor decola de pe aeroportul din Dublin, ceea ce va afecta cel puţin 10 mii de pasageri. Magazinele au fost golite de oamenii care şi-au făcut provizii pentru zilele cu vreme rea. În Marea Britanie, zeci de pasageri au stat blocaţi aproape 15 ore într-un tren, fără apă şi căldură.

(foto) Scoțienii au golit toate rafturile magazinelor. Mărturiile unei moldovence stabilite în Scoția
(Colaj: UNIMEDIA)

Inga Albu este o moldoveancă stabilită în Scoția. Aceasta ne-a povestit că iarna a luat prin surprindere scoțienii, iar aceștia au panicat, golind rafturile cu produse ale magazinelor. „Am făcut poze în multe magazine (Tesco, Asda, Lidl.) unde rafturile erau absolut goale. Scoțienii au cumpărat tot: pâinea, laptele, ouăle, produsele congelate, chiar și laptele praf + cel cu un termen de valabilitate foarte mare. Mulți nu știu sa gătească și au avut frica că nu vor mai găsi mâncare din cauza că mașinile cu marfă nu puteau să ajungă în spatele magazinelor ca să alimenteze cu produse. De asemenea, ei nu știu să curețe mașinile pline de zăpadă, o dau la o parte doar puțin din fața șoferului (conduc mașinile cu jumătate de metru de zăpadă peste ele)”, ne spune Inga.Fotografia postată de Inga Vladimir.

Mai mult, din cauza condițiilor meteo, activitatea transportului public a fost sistată. „Școlile și colegiile au fost închise de trei zile. La fel și multe instituții publice și magazine. Șoferii nu știu să conducă pe străzi pe timp de iarna. Poliția a atenționat populația de a stea în casă, cu excepția cazurilor excepționale.Fotografia postată de Inga Vladimir.

Pub

Mulți șoferi au rămas blocați chiar până la  13 ore. În schimb le-au fost oferită gratis, mâncare/băutură caldă și combustibil. Deși situația deja s-a ameliorat, oricum sunt curățate doar strazile mari”, mai spune moldoveanca.

„Aici nu există lege ca în anotimpul rece șoferii să fie obligați să schimbe anvelope pentru iarna. Toți sunt cu anvelope de vara. Mai mult, această țară nu este pregătită cu utilaje tehnice pentru a dezăpezi străzile într-un timp rapid. Pur și simplu nu au nimic. Și nu că nu ar avea bani pentru asta, nu au fost pregătiți pentru astfel de situații”, povestește Inga Albu pentru UNIMEDIA.

Fotografia postată de Inga Vladimir.Fotografia postată de Inga Vladimir.Fotografia postată de Inga Vladimir.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub