(foto) Proiect: Cum ar putea arăta Moara Roșie, renovată după conceptul a doi studenți de la UTM

Doi tineri studenți de la facultatea de Urbanism și Arhitectură a Universității Tehnice a Moldovei, Cristian Iaconi și Sîtnic Maxim au inițiat un proiect de renovare a unui monument, probabil, unul dintre cele mai controversate monumente arhitecturale ale timpului.

(foto) Proiect: Cum ar putea arăta Moara Roșie, renovată după conceptul a doi studenți de la UTM
(Foto: Maxim Sitnic)

„Împreună cu colegul meu, Cristian Iaconi, am hotărât să continuăm un proiect mai vechi început în cadrul facultății (...) Privind-o cu alți ochi, Moara Roșie are un potențial cultural și economic foarte mare. Viziunea noastră pentru această construcție ar fi transformarea acesteia într-un complex cultural cu nivelurile superioare alocate pentru un muzeu, iar parterul și primul etaj destinate amenajării unei cafenele. Un alt scenariu ar putea fi amenajarea interiorului pentru oficii cu prestarea serviciilor la parter”, au declarat Sîtnic Maxim.

Pub

"Moara Roșie este o clădire din cărămidă roșie, cu ferestrele zidite de parcă i-ar astupa cineva gura, stă să se prăbușească în centrul orașului, sub ochii a mii de trecători. Este un monument care, la fel ca multe altele, își așteaptă soarta, o soartă cu care, poate, s-a resemnat deja, întrucât clădirea se va nărui din cauza indiferenței autorităților.

Scopul proiectului nostru este de a sensibiliza și mai mult societatea civilă iar legislativul să se sesizeze în privința monumentelor istorice arhitectură. Scopul proiectului nostru este de a sensibiliza și mai mult societatea civilă iar legislativul să se sesizeze în privința monumentelor istorice arhitectură”, au mai spus studenții.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub