(foto) Percheziții pe baza unui dosar cu implicarea unui funcționar ANSA: Trei persoane, reținute și bănuite de escrocherie în proporții deosebit de mari

Au loc percheziții efectuate pe baza unui dosar penal deschis pentru depășirea atribuțiilor de serviciu de către directorul Direcției Patrimoniu și Management Intern al ANSA, dar și a directorului IP „Centrul Republican Diagnostică Veterinară”, împreună cu alți agenți economici.

(foto) Percheziții pe baza unui dosar cu implicarea unui funcționar ANSA: Trei persoane, reținute și bănuite de escrocherie în proporții deosebit de mari
(Foto: PCCOCS)

Perechezițiile sunt efectuate de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu DIFE a MAI.

Șeful Direcția Patrimoniu și Management Intern a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în complicitate cu directorul IP „Centrul Republican Diagnostică Veterinară”, și factorii de decizie a unor agenți economici, precum și alte persoane, în perioada septembrie – decembrie 2017, au creat un mecanism de trucare a procedurii de achiziții publice, destinate vaccinului antirabic oral pentru animale carnivore din fauna sălbatică și prin folosirea situației de serviciu, întru a primi bani ce nu i se cuvin, intenționat au comis acțiuni ce depășeau în mod vădit atribuțiile de serviciu, prin falsificarea documentelor prezentate la licitație, cu scopul de a sustrage mijloace bănești din bugetul Agenției Națională pentru Siguranța Alimentelor în sumă de 1 465 200 MDL.

Pub

Concomitent, de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale este verificată complicitatea persoanelor indicate la comiterea altor acțiuni ilegale similare.

Activitatea grupului criminal potrivit schemei menționate a fost documentată de PCCOCS, prin acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigație timp de un 6 luni de zile.

În cadrul efectuării perchezițiilor, au fost reținute 3 persoane care sunt bănuite de escrocherie în proporții deosebit de mari, infracțiune care se pedepsește cu închisoare de la 8 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Pentru infracțiunea de depășire a atribuțiilor de serviciu se prevede o pedeapsă cu închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Pentru infracțiunea de folosire a documentelor oficiale false se prevede o pedeapsă cu închisoare de pînă la 5 ani, amendă în mărime de la 550 la 950 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore. 

Amintim că în decembrie 2017, Procuratura Anticorpuție anunța reținerea directorului general adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Funcționarul este acuzat de corupere pasivă, iar la moment este audiat de oamenii legii.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub