Citește toate știrile la acest subiect

(foto) Organizația Studenților Basarabeni din București s-a alăturat „unirii”. Tinerii au semnat declarația simbolică de Unire cu România

Organizația Studenților Basarabeni din București s-a alăturat „unirii”. Aceștia au semnat declarația simbolică de Unire a Republicii Moldova cu România ca fiiind „o  reparație morală în care se reamintește de suferințele îndurate de înaintașii noștri”.

Mai mult, tinerii au făcut apel către Parlamentul de la Chișinău și București pentru a emite o declarație politică comună.

(foto) Organizația Studenților Basarabeni din București s-a alăturat „unirii”. Tinerii au semnat declarația simbolică de Unire cu România
(Foto: OSB București)

„Această declarație simbolică include o reparație morală în care se reamintește de suferințele îndurate de înaintașii noștri. Vrem să ne unim și să-i numim frați pe cei, care au aceeași limbă și tradiție ca noi, pentru ca fiii și nepoții noștri să se bucure de un viitor mai bun, începând de acum.

Solicităm Parlamentelor Republicii Moldova și României să emită o declarație politică comună, privind reîntregirea pământurilor și a neamului românesc. Ne dorim elaborarea și aprobarea cadrului legal necesar pentru reunirea Basarabiei cu România”, scrie pe pagina de Facebook a Organizației Studenților Basarabeni din București.Fotografia postată de OSB BucureÅŸti.

Pub

Menționăm că până la moment, peste 150 de localități din Republica Moldova au semnat o declarație simbolică de unire cu România.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub