(foto) O orheiancă stabilită în Germania, meșteriță talentată care creează păpuși mici pentru oameni mari

„Bună, numele meu este Gaby Galamaga. Sunt creatoare și trăiesc acum în Augsburg, Germania. Am început să creez aceste păpuși acum un an, cadouri de primăvară pentru prietenii mei dragi. Între timp, mai mulți oameni le-au găsit drăguțe și au adoptat unele din ele. Sunt fabricate din țesătură, agrafe, lână, alte mici detalii și au o înălțime de 9 până la 10 cm. Fiecare păpușă este unică și pentru a confecționa una, am nevoie de la 4 la 6 ore de muncă. Unele păpuși sunt menite pentru a fi purtate ca broșe, altele sunt de buzunar pentru a fi admirate și prețuite, pentru a vă bucura sau pur și simplu pentru a vorbi cu ele. Cred că păpușile au suflet, sunt ascultători buni și pot face pe cineva să se simtă mai bine, știind că ele sunt făcute cu dragoste și fericire. Ale mele sunt cu siguranță făcute cu dragoste și fericire. Sper să vă placă.”

Așa se prezintă pe site-ul Bored Panda, cea mai cunoscută comunitate a oamenilor creativi din lume, Gabriela Galamaga, o tânără moldoveancă, pasionată de frumos și de artă care creează niște minunății de păpuși, însă nu pentru copii, ci pentru cei mari! Lucrările prezentate de ea sunt pur și simplu magice, niște păpuși mici de tot, făcute din pânză și agrafe, foarte și frumoase și unice.

Reporterii de la Altfel au contactat-o pentru a afla mai multe detalii.

„Ne-a zis că s-a născut la Orhei, iar acum locuiește în Germania. Pasiunea pentru creație o moștenește de la mama sa, iar cele mai faine lucruri i-au ieșit frumos doar din greșeli: „De exemplu, eu pot să îmi imaginez într-un fel lucrurile la început. Pe parcurs ceva poate să meargă prost și trebuie să improvizez ca să repar greșeala. Și e minunat cum găsește creierul nostru soluții creative pentru tot. Iar rezultatul poate să ne impresioneze. De aceea eu zic că omul când vrea să creeze ceva din toată inima trebuie să aibă curaj. Or creativitatea e o putere individuală care fără curaj nu crește și nu se dezvoltă””, scrie sursa.

Această păpușă miniaturală este cea de la care a început totul.

(foto) O orheiancă stabilită în Germania, meșteriță talentată care creează păpuși mici pentru oameni mari

Gaby a povestit că a visat-o noaptea: „Mă gândeam ce mărțișoare să fac să fie mai speciale, unice, nemaivăzute! Și noaptea am visat că prind o păpușa la piept. Una mare. Și a doua zi am înțeles că trebuie sa încerc sa fac mini-păpuși. De purtat cu drag la inimă, să poarte colanți alb-roșu, în culoarea mărțișorului. Și le spuneam atunci la toate în glumă „mărțișoare pe două picioare””.

Continuare pe Altfel.md.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.