(foto) O nouă misiune NASA va explora viața extraterestră, în căutare de noi planete asemănătoare cu Pământul

O nouă misiune NASA are scopul de a avansa cercetarea vieții extraterestre, prin căutarea unor planete asemănătoare cu Pământul.

Satelitul TESS (The Transiting Exoplanet Survey Satellite), lansarea căruia este preconizată pentru aprilie curent, va fi transportat în spațiu cu o rachetă Falcon 9, produsă de SpaceX, transmite Agence France Presse.

(foto) O nouă misiune NASA va explora viața extraterestră, în căutare de noi planete asemănătoare cu Pământul
(Foto: nasa.gov)

Satelitul, de mărimea unei mașini de spălat rufe, cu un cost de 337 milioane de dolari, este construit pentru a putea identifica stele care period se umbresc, fapt care ar putea duce la concluzia că alte planete le orbitează.

TESS este așteptat să descopere circa 20 de mii de planete, care se află dincolo de sistemul nostru solar, numite exoplanete, spune NASA.

Pub

Mai mult, satelitul ar putea descoperi 50 de planete de mărimea Pământului și alte 500, de două ori mai mici decât planeta noastră.

Satelitul TESS va putea explora mai mult teren cosmic decât predecesorul său, satelitul Kepler, care a fost lansat în 2009.

"TESS este echipat cu patru camere foarte senzitive, care vor putea monitoriza aproape tot cerul, ceea ce este de 20 de ori mai mult decât a putut detecta misiunea Kepler", a declarat George Ricker, principalul investigator la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT).

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub