(foto) Moldovenii mai au încredere în platforma caritate.md: Svetlana Sainsus, susținută de diaspora din Irlanda

În urma scandalului dintre platforma caritate.md și RISE Moldova, care a impărțit lumea în două tabere, se pare că mai sunt persoane care încă mai au încredere și o mai susțin pe coordonatoarea platformei, Svetlana Sainsus.

(foto) Moldovenii mai au încredere în platforma caritate.md: Svetlana Sainsus, susținută de diaspora din Irlanda
(Foto: facebook.com/ Svetlana Sainsus)

Potrivit unei postări de către ea pe rețelele de socializare, moldovenii din Irlanda au făcut un gest de încredere față de ea.

„Nu am cuvinte, încă nu am, mi-ați adus lacrimi și azi, dar de data aceasta de fericire. Moldoveni din Irlanda, eu mă închin în fața voastră pentru că încă mai credeți în mine. Vă iubesc. Cine a pus la cale acest gest să știți că m-ați făcut fericită și mai puternică”, a scris aceasta pe facebook.

Pub

Amintim că RISE Moldova a publicat o investigație despre escrocheriile cu bani din donații, în care este vizat portalul caritate.md. 

"Identifică minori grav bolnavi, le fac publică povestea și adună sume impunătoare de bani din donațiile oamenilor. Ulterior, beneficiarii sunt direcționați la un spital din Turcia, unde medicii simulează efectuarea intervențiilor chirurgicale", scrie rise.md.

Jurnalista care a făcut investigația, Liuba Șevciuc, a fost atacată de administratorii platformei caritate.md, care au publicat o fotografie cu reportera, îndemnând oamenii să-i ceară acesteia ajutor.

Sventlana Sainsus, cofondatoarea caritate.md, a spus că i s-ar fi cerut bani pentru ca articolul să nu fie publicat. "Apropo, n-am eu 20.000 pt voi! da, mi s-a propus să achit să nu iasă reportajul ! Pt ce? nu sunt vinovată cu nimic și am fost ponegrită fără nici o dovadă", a scris Svetlana Sainsus.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub