(foto) Moldovenii din Toronto, Canada, l-au comemorat pe Anatol Dumitraș, la un an de la moartea artistului

Duminică, 10 iunie 2018 diaspora din Toronto s-a adunat pentru a comemora viață și creația autorului, interpretului si textierului Anatol Dumitraș, la un local din suburbia orașului, care a servit pe lângă bucatele de banchet și sarmale și plăcinte îndeosebi pentru comunitatea moldoveneasca. 

(foto) Moldovenii din Toronto, Canada, l-au comemorat pe Anatol Dumitraș, la un an de la moartea artistului
(Foto: Asociația Moldo-Canadiană DOR)

Evenimentul a fost organizat de Asociația Moldo-Canadiană DOR, un grup non-profit ce lucreaza in bază de voluntariat, la sugestia verișoarei regretatului interpret, Ala Merean, stabilită cu traiul in Canada.
 
A fost o după amiaza plină de emoție, unde membrii comunității și-au amintit cu drag piesele cu care au crescut si locurile de unde au venit”, se arată într-un comunicat emis de organizatori.
 
Spectacolul muzical a început cu piesa „Libertate” interpretată chiar de Angela Bucico, urmată de alte citeva citeva piese ale autorului tot in interpretarea artistei cu voce de foc. Despre începutul carierei muzicale a lui Anatol Dumitraș a povestit chiar colegul de formație a acestuia, muzicianul stabilit demult in Canada, Vladimir Gulpe.
 
„Cantautorul a delectat publicul cu câteva piese mai putin cunoscute din repertoriul lui Dumitraș. Piesa „Flori de Liliac” a fost interpretata duios de către dirijoarea corului bisericii Sf Ilie, Mariana Bagrin. Oaspeții și-au alinat sufletele cu strunele de vioară minuite cu iscusinta de către virtuozul violonist Mihăiță Ciobanu, fiul maestrului Mihai Ciobanu.
 
Acesta, împreună cu acordionistul Valeriu Chițac si interpretul și clapistul Grigore Zanfir reprezinta KeFF Band, trupa care e de nelipsit de la chefurile din comunitate si nu numai. Băieții au completat evenimentul cu muzică de salon și citeva piese din repertoriul lui Anatol Dumitraș.
 
La încheierea spectacolului muzical cu piesa autorului „La Revedere”, emoțiile s-au prelins pe mai mulți obraji, dind dovadă ca oriunde s-ar afla, moldoveanul nu își uită rădăcinile, comunitatea din Toronto fiind marcată de trecerea in neființă a marelui artist Anatol Dumitraș”, mai scrie în comunicat.
 
Scopul evenimentului a fost de a celebra creația și viața acestui artistului. Serata a continuat în ritm de dans si voie bună sub călăuza DJ VEEO, fost membru al formației Dublu Sens. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub