(foto) Întâlnirea lui Igor Dodon cu diaspora la o biserică din Roma: „Am exprimat recunoştinţă părintelui Matei pentru că se îngrijeşte de hrana spirituală a moldovenilor”

Igor Dodon, aflat într-o vizită de lucru în Italia, s-a întâlnit astăzi cu mai mulți moldoveni stabiliți la Roma, în timpul unei slujbe la Biserica ortodoxă "Sfînta Marea Muceniţă Ecaterina" de la Roma, oficiată de conducătorul parohiilor ortodoxe din Italia, Episcopul Matei.

În același timp, o parte a diasporei protesta azi în centrul Romei, nemulțumiți că Igor Dodon nu s-a prezentat la o întâlnire cu oamenii. 

(foto) Întâlnirea lui Igor Dodon cu diaspora la o biserică din Roma: „Am exprimat recunoştinţă părintelui Matei pentru că se îngrijeşte de hrana spirituală a moldovenilor”
(Foto: facebook/ Igor Dodon)

"La slujbă au fost prezenți foarte mulţi originari din Moldova. Biserica este locul unde cel mai des merg compatrioții noștri de la Roma. Este foarte bine că, aflîndu-se chiar peste hotare, concetățenii noştri rămîn credincioşi tradiţiei ortodoxe.

Am exprimat recunoştinţă părintelui Matei pentru că se îngrijeşte de hrana spirituală a moldovenilor, aflaţi departe de Patrie", a scris Igor Dodon pe facebook.

Pub

Președintele a dăruit bisericii icoana a 12 Sfinți moldoveni și a menționat că intenționează să deschidă "mai multe localuri pentru bisericile noastre creștin ortodoxe pe teritoriul Italiei".

Moldoveanca stabilită la Roma, Cristina Pruteanu a venit cu un cadou la întâlnirea cu Igor Dodon:

„I-am dat un cadou: fotografii cu sărăcia din țară și o pereche de mănuși rupte de zidar și i-am spus să vină el să lucreze aici, să vadă cum se fac banii. Lumea pur si simpu a rămas dezamăgita de atitudinea dumnealui față de noi, cei care trimitem remitențe acasă. Prin comportamentul  său a dat dovadă încă odată ca noi, diaspora, nu suntem nimeni pentru el, suntem sursa de venit a țării. Ne pare nespus de rău, dar nu suntem fantome", a declarat moldoveanca pentru Ziarul de Gardă.

Ieri și azi, în centrul Romei, au avut loc proteste, după ce Igor Dodon nu s-a prezentat la o întâlnire cu diaspora, care era preconizată pentru ieri. Mai mulți moldoveni au ieșit în stradă, nemulțumiți că nu au fost anunțați de schimbarea planurilor președintelui.

O parte din cei care protestatu au fost la întâlnirea de la biserică. Tot Cristina Pruteanu a spus că "dialog nu a fost. Am avut dialog cu câțiva reprezentanți ai cabinetului președinției. Aceleași întrebări, aceleași răspunsuri". Potrivit ei, majoritatea care au venit la întâlnire erau din diaspora rusă sau ucraineană.

Mâine, Igor Dodon se va întâlni cu Președintele Republicii Italiene Sergio Mattarella.

Ieri, Igor Dodon, împreună cu familia și lideri socialiști, s-a întâlnit cu Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc.

Menționăm că, șeful statului Igor Dodon se află într-o vizită de lucru în Italia în perioada 4-6 noiembrie. În cadrul acesteia, este preconizată întrevederea cu președintele Italiei, Sergio Mattarella, cu reprezentanții cercurilor de afaceri italieni, dar și cu diaspora moldovenească de la Roma.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub