(foto) Încă o seară „Wine Friendly”. Șapte vinuri selecte, degustate la Torro Grill

În seara de 27 decembrie, prietenii vinului au avut ocazia să participe la încă un eveniment marca „Wine Friendly” în cadrul ediției magice de iarnă.

Vinuri, divinuri și spumante au fost puse la dispoziția oaspeților restaurantului „Torro Grill”, iar moderatorul de această dată a fost oenologul Sergiu Gălușcă.

(foto) Încă o seară „Wine Friendly”. Șapte vinuri selecte, degustate la Torro Grill
(Foto: Wine of Moldova)

Oenologul a dezvăluit secretele unui vin de calitate și modul de alegerea a acestuia. De asemenea, el a vorbit și despre cum trebuie servit corect vinul și în ce condiții trebuie păstrat.

Oaspeții restaurantului „Torro Grill” au degustat vinuri și divinuri de la companiile Chateau Vartely, Bostavan, Timbrus, Castel MIMI și Unicorn.

Pub

Degustarea a început cu un Sauvignon blanc de la Chateu Vartely, după care a urmat noutatea anului de la Bostanvan - DOR, un spumant rose demisec. Participanții au rămas plăcut surprinși de gustul acestuia, iar ghidul serii a explicat cum se deschide corect o sticlă de spumant și cum poți verifica calitatea băuturii doar aruncând o privire.

„Atunci când spumantul este turnat în pahar, el începe să „danseze” prin intermediul bulelor. Aceste bule trebuie să fie mărunte și de durată. Bulele în pahar trebuie să se mențină pentru câteva ore. Bulele mari vorbesc despre calitatea proastă a spumantului”, explică Sergiu Gălușcă.

Seara a continuat cu trei vinuri roșii. Oenologul Sergiu Gălușcă a prezentat vinul „Equilibrium”, care prezintă un cupaj din cabernet și merlot, vin de la Unicron, o companie recent lansată pe piața din Moldova.

A urmat un Saperavi de la Timbrus. Ghidul a vorbit despre acest soi Georgian, care s-a combinat de minune bruschetele delicioase pregătite de bucătarii de la Torro Grill.

Un alt vin excepțional prezentat amicilor vinului a fost „Symbioz” de la Unicorn - un cupaj deosebit dintre soiurile internaționale Cabernet șiMerlot, și soiul indigen Rară Neagră.

La finalul serii, după un schimb de păreri și discuții utile, în pahare s-a turnat un vin special, de desert - un Heres veritabil din rezerva 1990, care în Moldova a fost denumit Shervin și este produs de compania vinicolă „Vinuri Ialoveni”. Se spune că acesta ar avea și funcția de afrodiziac.

Momentul culminant al serii a fost divinul de cinci ani de la MIMI. Oenologul a povestit că acesta nu se servește cu citricice, ci trebuie băut puțin câte puțin, la temperatura camerei și neapărat din pahar special pentru divin, astfel vor putea fi savurate cu adevărat aromele băuturii.

Iar pentru a testa cât de atenți au fost oaspeții evenimentului, moderatorul serii a organizat și un concurs. Cine răspundea primul la întrebări se alegea cu una din băuturile prezentate în cadrul ediției.

Evenimentul a fost organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu susținerea partenerului său strategic, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub