(foto) Fără medicamente și fără salarii: Cum lucrează singurul punct medical din Piața Centrală

Cu un set minim de medicamente necesare și fără remunerare pentru orele de lucru în plus, astfel lucrează medicii la singurul punct medical proaspăt instalat în incinta Pieții Centrale din centrul capitalei. 

(foto) Fără medicamente și fără salarii: Cum lucrează singurul punct medical din Piața Centrală
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivit unui medic ce activează la acel punct și care a cerut să i se fi păstreze identitatea, ei sunt nevoiți să lucreze fără a li se plăti o remunerare pentru orele activate în cadrul punctului medical, fiind aduși de la intituțiile de sănătate din capitală.

„Ei nici nu au menționat de vreun salariu. Ne-au spus veniți și lucrați, atât”, a declarat lucrătorul medical.

De asemenea altă problemă ar fi pachetul minim de medicamente la acest punct medical și lipsa condițiilor adecvate de muncă. La locul de muncă medicii au doar o masă mică și un scaun, ne mai vorbind de alte echipamente obligatorii pentru un punct medical dotat.

De menționat că punctul medical este situat într-un loc mai puțin obișnuit unui cabinet de îngrijiri medicale, aflându-se în depozitul de cântare.

Despre această problemă a vorbit și noul primar ales, Andrei Năstase astăzi la o întâlnire cu viceprimarul Nistor Grozavu.

„Hai să facem curățenie și s-o menținem. Eu cred că putem face asta”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unui live pe rețelele de socializare, împreună cu viceprimarul Nistor Grozavu.

Amintim că potrivit unui medic, acesta a fost deschis la data de 7 iunie și se află lângă secția de legume din Piață, iar medicii sunt aduși de la diferite policlinici din capitală.

Punctul medical este deschis de la ora 10:00 până 16:00, însă nici un afiș nu este amplasat care ar putea informa cetățenii privind aceste date.

UNIMEDIA amintește că la solicitarea locuitoarei a reacționat noul primar al capitalei, Andrei Năstase, care încă nu este numit oficial în această funcție, dar a efectuat o vizita la Piața Centrală și la Primărie solicitând autorităților instalarea unui punct medical.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub