(foto) Eveniment Winefriendly: Mai multe jurnaliste, provocate să gătească și să asocieze corect mâncarea cu vinul potrivit

Cincisprezece jurnaliste au luat parte la un eveniment oeno-gastronomic inedit – „Wine of Moldova Food&Wine Battle”. Astfel, jurnalistele au fost puse față în față cu bucătarul Marian Danu și expertul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV) Elizaveta Breahnă, pentru o demonstrație live de gătit mâncăruri delicioase, asortate corect cu Vinul Moldovei. 

(foto) Eveniment Winefriendly: Mai multe jurnaliste, provocate să gătească și să asocieze corect mâncarea cu vinul potrivit

Dânsele au fost împărțite în trei echipe, iar ele, la rândul lor, au gătit alivancă, salată de somon cu legume și supă cremă de morcovi cu creveți.

Toate rețetele detaliate și instrucțiunile video pot fi urmărite de doritori pe pagina de facebook „Wine of Moldova”.

Pub

Jurnalistele au învățat de la cei doi experți regulile de aur pentru asortarea corectă a vinului cu mâncarea, de asemenea au aflat despre elementele de care  trebuie sa țină cont pentru un adevărat rasfăț gastronomic.

Campania „Wine Friendly” s-a desfășurat în perioada noiembrie 2017 – ianuarie 2018 și a cuprins 7 evenimente „Wine Friendly” ghidate de 7 somelieri acreditați, alături de 7 bucătari-șefi. Pe parcursul degustațiilor ghidate au fost servite 35 de vinuri din zonele IGP produse din soiurile indigene care au fost asortate cu 46 de feluri de mâncare atent alese.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub