(foto) Elena Robu: Cimitirul Eroilor din Chișinău, transformat în depozit pentru crengi

Cimitirul Eroilor din Chișinău situat pe strada Decebal 17 a fost transmorat într-un adevărat depozit de crengi uscate. Cimitirul a fost lăsat de izbeliște de câteva decenii încoace, astăzi însă el este de nerecunoscut.

"Doar plăcuța de la intrare amintește de faptul că acest loc este un monument istoric", scrie jurnalista și prezentatoarea emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA, Elena Robu.

(foto) Elena Robu: Cimitirul Eroilor din Chișinău, transformat în depozit pentru crengi
(Foto: elenarobu.md)

Mormintele abia de mai pot fi găsite sub grămezile de crengi, care au fost depozitate la cimitir, în special în urma intemperiilor din luna aprilie, a scris Elena Robu pe blogul său

Cimitirul a apărut în 1918, la sfârșitul primului război mondial. Acolo erau înmormântați soldații căzuți pe câmpul de luptă, iar în anii următori și veteranii războiului. 

Pub

În Cimitirul de Onoare din Chișinău au fost înhumați 1645 de ostași, printre care 431 români căzuți în Primul Război Mondial, cât și 96 militari români căzuți în al doilea război mondial.

În 2012, a fost semnat un Acord între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind regimul juridic al mormintelor de război românești situate pe teritoriul Republicii Moldova. Documentul prevede identificarea, reconstruirea și amenajarea locurilor de înhumare, „astfel încât eroilor de război români să li se poată acorda onorurile cuvenite”.

"Suntem în anul 2017, iar pozele făcute aici vorbesc de la sine cum sunt respectate acordurile între cele două Guverne", a mai scris Elena Robu.

Astăzi, în jurul orei 11:00, a luat foc un depozit de crengi, de pe strada Decebal 7 din capitală, de lângă Memorialul Ostașilor Armatei Române. Un vizitator UNIMEDIA însă susține că incendiul a avut loc la Cimitirul Eroilor din Chișinău.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub