(foto) Distracție gratis la „Orheiland”, cel mai mare centru cultural-familial va fi deschis de la 1 iunie. Cine sunt finanțatorii acestui proiect din Orhei

În curând la Orhei va apărea un centru cultural-familial care va avea o suprafață de 20 mii de metri pătrați. Acesta se preconizează să fie dat în exploatare la începutul sezonului de vară, astfel pe șantier se lucrează în regim non stop, în ture.

(foto) Distracție gratis la „Orheiland”, cel mai mare centru cultural-familial va fi deschis de la 1 iunie. Cine sunt finanțatorii acestui proiect din Orhei
(Foto: orhei.md)

În construcție sunt implicați aproximativ 200 de lucrători și peste 20 de unități de echipament special. Centrul urmează să fie dotat cu atracții moderne, tobogane gonflabile și trambuline.

Principalele atracții ale centrului vor fi o casă cu-susul-în-jos și un havuz muzical. Pentru adulți și tineri se va construi o zonă verde cu o alee de bowling. Aici, vizitatorii centrului vor putea să simtă energia junglei, urcând pe liane și poduri suspendate.
Cea mai impresionantă zonă a parcului va fi zona cu apă. Cascada, Cel de-al nouălea val - sunt doar câteva dintre denumirile  zecilor de atracții de apă care vor fi construite în centru. Fiecare atracție va fi echipată cu o piscină și va impresiona cu dimensiunile sale - o înălțime de 7-8 metri și o lungime de până la 16. 

Pub

Pentru construcția Centrului cultural-familial “Orheiland” este preconizată utilizarea a 5 000 de tone de nisip, 5.000 de tone de piatră și 1.000 de tone de beton. Aproximativ 14 mii m2 vor fi pavate, iar 10 mii m2 - acoperite cu gazon verde. Pentru a ilumina centrul, au fost instalați 108 stâlpi de iluminat.

 

 Utilizarea tuturor facilităților de divertisment vor fi gratuite pentru vizitatori.

De menționat că banii au fost alocaţi de două companii private, care au decis să investească o parte din lucrări, iar celelalte cheltuieli vor fi acoperite din bugetul orașului.

Darea în exploatare și deschiderea solemnă a Centrului cultural-familial “Orheiland” va avea loc pe 1 iunie curent.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub